O farmacistă explică de ce este periculos să nu tratezi constipația cronică. Materiile fecale rămase mult timp în intestin duc la probleme de sănătate grave, iar vinovate sunt proteinele

constipatia Sursa foto: Pexels

Corpul uman este o structură complexă și extrem de organizată, formată din celule care lucrează împreună pentru a îndeplini funcții specifice necesare pentru menținerea vieții. Când una dintre ele nu funcționează normal, persoana începe să dezvolte probleme de sănătate.

Acesta este cazul celor care suferă de constipație. Este vorba despre dificultatea de a defeca. Uneori, evacuarea poate fi dureroasă.

Simptomele constipației:

  • Mai puțin de trei evacuări pe săptămână.
  • Scaun uscat, tare sau grunjos.
  • Efort sau durere la defecare.
  • Senzația că nu au fost eliminate toate materiile fecale.
  • Senzația că rectul este blocat.

Conform Mayo Clinic, pacienții care prezintă „două sau mai multe dintre aceste simptome timp de trei luni sau mai mult” suferă de constipație cronică.

Această afecțiune poate afecta microbiota și, chiar, sângele nostru. Este ceea ce a relatat farmacista și nutriționistul Boticaria García (numele sub care apare pe rețelele sociale). Experta a avertizat ce se poate întâmpla celor care suferă de constipație cronică, relatează ABC.

Cum poate constipația să afecteze sângele?

Farmacista și nutriționista Boticaria García explică ce se întâmplă dacă materiile fecale rămân prea mult timp în intestin. „Se poate întâmpla ca bacteriile „rele” să consume toată fibra dietetică disponibilă”, susține ea.

Experta spune că aceasta trebuie consumată de bacteriile „bune”. Dar ce fac acestea dacă nu au acea fibră? Nutriționista clarifică: „Își caută o modalitate de supraviețuire, ca toată lumea. Trebuie să supraviețuiască și consumă ce găsesc pe acolo, adică proteine”.

Această alternativă poate deveni periculoasă pentru organism. „Proteinele nu le priesc bacteriilor. Ele produc toxine, care pot ajunge în sânge și atunci se declanșează problemele”, concluzionează.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *