O dieteticiană recomandă consumul acestui ceai pentru a reduce umflarea abdomenului și a curăța corpul de excese. Are proprietăți antiinflamatorii și detoxifică ficatul

ceai Sursa foto: Pixabay/Couleur

Consultanta de dietetică și nutriție susține că se poate bea o infuzie cu aceste ingrediente zilnic, arată ABC. După încheierea sezonului estival, pentru mulți vine momentul în care trebuie să se recupera după toate excesele la care au cedat în timpul vacanțelor. În special pentru cei care s-au străduit să slăbească pentru a arăta bine în bikini și pentru iubitorii de exerciții fizice și mâncare sănătoasă.

Unii se concentrează pe întărirea rutinei de exerciții și chiar profită de apropierea toamnei pentru a începe să adauge activități sportive care să le îmbunătățească condiția fizică. Alții aleg să își îmbunătățească obiceiurile alimentare. Există, de asemenea, opțiuni pentru a detoxifica corpul și chiar pentru a reduce balonarea. Dietele detox au devenit la modă, asigurându-ne că se poate purifica organismul.

Pentru a scăpa de burtica umflată, se pot folosi anumite alimente, așa cum explică o dieteticiană într-un videoclip difuzat pe profilul său de TikTok.

Care sunt ingredientele pentru dezinflamarea abdomenului?

În mod concret, Laura explică care sunt cele patru ingrediente care pot fi utilizate pentru a detoxifica ficatul și a reduce umflarea abdomenului.

Primul este armurariul, care, conform expertei, are proprietăți ce permit regenerarea țesuturilor ficatului, ajută la neutralizarea toxinelor, contribuie la funcționarea corectă a vezicii biliare și reduce atât arsurile, cât și umflarea abdominală.

Al doilea ingredient este bine cunoscut pentru a ameliora problemele gastrointestinale. Este vorba despre mușețel, ale cărui componente, menționează ea, au proprietăți antiinflamatorii și calmante, ajutând astfel la „relaxarea mușchilor tractului digestiv” și îmbunătățind toate tulburările digestive,, favorizând în același timp funcționarea ficatului.

Al treilea este turmericul. Această plantă are proprietăți antiinflamatorii și este, de asemenea, utilizată pentru a detoxifica ficatul, având atât de multe proprietăți încât este „preferata” acestei nutriționiste.

Ultima plantă pe care o recomandă această dietistă este anghinarea, deoarece are „un conținut ridicat de fibre”, ceea ce „ajută la combaterea constipației, are un efect de sațietate” și va reduce balonarea abdominală. De asemenea, susține ea, această plantă controlează colesterolul și diminuează retenția de lichide.

Cum se consumă acest amestec? Chiar dacă e amar nu trebuie pus zahăr

Modul de a lua aceste plante este simplu. Mai întâi, se pune apa la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă semințele de armurariu și se lasă între trei și patru minute. După aceasta, se îndepărtează apa de pe foc și se adaugă turmeric, mușețel și anghinare. Se lasă să infuzeze timp de aproximativ cinci minute și se strecoară pentru a putea fi consumată. În plus, la această infuzie se pot adăuga ghimbir sau suc de lămâie și oregano.

Laura explică, de asemenea, că, din cauza ingredientelor, gustul va fi amar, dar subliniază că ideal ar fi să nu se adauge zahăr. „Încearcă să rezisti sau adaugă un îndulcitor”, sfătuiește, încheind prin a explica că se poate consuma o sau două ori pe zi, după mesele principale.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Ce sunt toxinele pe care le neutralizează armurariu? Avem ficat rinichi, plamani pentru aceasta functie.
    Turmericul are cu adevărat calități deosebite, doza minima recomandata de cercetătorii britanici este de doua kilograme pe zi pentru o persoana de greutate medie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *