O băutură foarte populară în întreaga lume poate reduce riscul de boli de inimă / Pentru a obține beneficii maxime trebuie să bei patru cești pe zi și să mănânci fructe

ceaiBUNUT Sursa foto: Pexels

Cercetătorii au descoperit că savurarea, la micul dejun, a unui anumit produs poate ajuta persoanele cu boli ale inimii și arterelor și poate reduce riscul ca acestea să se agraveze.
Mulți dintre noi ne bucurăm de o ceașcă de ceai la micul dejun. Dar acum, experții sunt de acord că nu doar că este o modalitate plăcută de a începe ziua, ci și benefică pentru sănătate.

O cercetare realizată de un grup de cardiologi din Marea Britanie a recomandat o adăugare în dieta zilnică: flavonoidele, un tip de polifenol, care se găsesc în ceaiul britanic. Acești experți în cardiologie sugerează, potrivit express.co.uk, că persoanele cu boli de inimă și ale arterelor ar trebui să își crească aportul de flavonoide, pentru a preveni dezvoltarea ulterioară a afecțiunii.

Și unde este mai bine să găsești flavonoide decât într-o ceașcă de ceai, una dintre cele mai populare băuturi din Marea Britanie, dar și din lume?

Ce sunt flavonoidele și unde le găsim?

Aproape trei din patru oameni sunt preocupați de sănătatea inimii, însă cei mai mulți nu știu ce sunt polifenolii (un tip de flavonoide). Un studiu realizat de Tea Advisory Panel (TAP) a arătat că aproape opt din zece persoane nu știu ce sunt aceștia și doar una din cinci persoane știe că îi poate găsi într-o ceașcă de ceai.

Dr. Carrie Ruxton, nutriționist și membru TAP, spune: „Oamenii sunt preocupați de sănătatea inimii, dar nu știu întotdeauna ce să facă pentru a o îmbunătăți. După cum a descoperit cercetarea reală a TAP, mulți adulți încă nu recunosc polifenolii sau nu știu unde să îi găsească în dietă.”

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Cercetătorii au considerat mult timp că substanțele bioactive, cum ar fi flavonoidele din ceai, fructe și legume, pot avea un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale, sănătății vaselor de sânge, nivelului de colesterol și inflamației, factori importanți pentru sănătatea inimii. Dr. Ruxton a adăugat: „O revizuire a celor mai recente cercetări științifice – Moving Beyond Nutrients – Tea Flavonoids and Human Health – sugerează o cantitate semnificativă de dovezi privind beneficiile pentru sănătate ale ceaiului, iar unele cercetări sugerează chiar că ar trebui să avem un obiectiv specific de dietă pentru a încuraja oamenii să consume mai mulți polifenoli.”

Consumul de ceai reduce cu până la 19% riscul bolilor de inimă

Ruxton a mai spus: „Studiile arată o reducere de până la 19% a riscului de a dezvolta afecțiuni cronice, precum bolile de inimă, atunci când dietele sunt bogate în flavonoide. Majoritatea oamenilor ar putea numi vinul roșu sau fructele de pădure ca surse bune de polifenoli. Dar, așa cum arată cele mai recente date TAP, mulți oameni nu își dau seama că și ceaiul este un contributor major la aportul de polifenoli și este benefic pentru inimă. Cred că majoritatea oamenilor ar fi uimiți să afle că ceva ce ei adoră să consume, în mod obișnuit, îi ajută să își susțină sănătatea inimii.”

Patru cești pe zi, pentru beneficii maxime

Conform cercetărilor, oamenii trebuie să bea aproximativ patru cești de ceai pe zi pentru, a obține beneficii majore pentru sănătatea inimii. Dr. Ruxton explică: „În Statele Unite, experții de la Academia de Nutriție și Dietetică au sugerat că avem nevoie de un aport de 400-600 mg dintr-un grup de flavonoide, numite flavan-3-oli, pentru a proteja sănătatea inimii și a metabolismului. Cu toate acestea, aceștia au adăugat că sursele alimentare, cum ar fi ceaiul și fructele, ar trebui să fie prioritare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *