Fierul este un element foarte important pentru organismul uman, dar care lipsește multor persoane. În egală măsură, anumiți oameni îl au în exces. De aceea este important să cunoaștem mai mult despre conținutul de fier din diferite alimente. De pildă, lintea este o leguminoasă cunoscută pentru conținutul său ridicat de fier, scrie La Vanguardia.
Lipsă de fier în organism se numește anemie. Deși este adesea asociată cu persoanele foarte slabe, poate apărea și la indivizi cu greutate și înălțime normale.
În acest sens, nutriționistul spaniol Luis Zamora a explicat, în cadrul unei emisiuni de televiziune, de ce este dificilă absorbția fierului. De asemenea, a oferit câteva sfaturi pentru a facilita acest proces.
El afirmă că -și din păcate nu toată lumea știe – „calciul îngreunează absorbția fierului”, deoarece cele două se combină în stomac și astfel organismul nu mai poate absorbi fierul. Apoi menționează că „vitamina C ajută la absorbția fierului”.
Două metode simple pentru a absorbi mai bine fierul
După această afirmație, expertul în nutriție oferă câteva soluții pentru a ajuta procesul: „Un strop de oțet în linte sau, ca desert, o portocală te va ajuta să absorbi mai bine fierul”. La întrebarea prezentatoarei despre obiceiul tatălui ei de a adăuga oțet, Zamora a răspuns: „Uite cât de înțeleaptă este tradiția din bătrâni”.
