New York Times: Cine este singurul chef din Seul care deține 3 stele Michelin / „Nu-mi place să pun lucruri inutile pe farfurie doar pentru aspect” / „O masă coreeană fără orez este ca un hamburger fără chiflă”

Chef Sung Anh / Sursa foto: Facebook Chef Sung Anh Chef Sung Anh / Sursa foto: Facebook Chef Sung Anh

Anh Sung-jae este singurul chef din Seul care deține 3 stele Michelin. Însă acest titlu nu este singurul care atrage atenția asupra sa. Recent, el a devenit o vedetă a televiziunii și un simbol al excelenței culinare, dar și al exigenței absolute, notează The New York Times.

Cariera lui Anh este la fel de fascinantă ca preparatele pe care le creează. Emigrat în Statele Unite la vârsta de 13 ani, el a trecut printr-un parcurs neobișnuit: soldat în Irak, spălător de vase pentru a-și finanța școala culinară, iar mai târziu, ucenic în unele dintre cele mai bune restaurante din America. Totul l-a condus în final la deschiderea primului său restaurant, Mosu, în San Francisco. Deși apreciat de critici, restaurantul a fost un efort epuizant, iar după un an, Anh a luat decizia controversată de a-l închide pentru a se întoarce în Coreea de Sud.

În 2017, el a redeschis Mosu în Seul, stabilind un nou standard pentru fine dining în Coreea. Deși mulți l-au avertizat că prețul de 240.000 de woni (aproximativ 210 dolari la acea vreme) pe meniu ar fi prea ridicat, Anh a rămas ferm: „Aceasta este valoarea pe care o stabilesc”. Restaurantul a obținut prima stea Michelin în 2019, a doua stea un an mai târziu și, în 2023, a devenit singurul restaurant cu trei stele Michelin din Coreea de Sud.

Chef Sung Anh / Sursa foto: Facebook Chef Sung Anh
Chef Sung Anh / Sursa foto: Facebook Chef Sung Anh

Anh Sung-jae a devenit o figură proeminentă datorită rolului său de judecător în emisiunea Netflix „Culinary Class Wars”

Pe lângă excelența culinară, Anh Sung-jae a devenit o figură proeminentă datorită rolului său de judecător în emisiunea Netflix Culinary Class Wars. Descrisă drept o combinație între Iron Chef și Survivor, emisiunea a captivat publicul prin competiția dintre bucătari consacrați și talente necunoscute. Anh s-a remarcat prin opiniile sale dure, dar corecte. „Nu-mi place să pun lucruri inutile pe farfurie doar pentru aspect”, a declarat el într-un episod, după ce a criticat un concurent pentru decorarea unui preparat cu flori fără gust.

Transformarea lui într-o vedetă națională a fost rapidă. A fost invitat în emisiuni de televiziune, a apărut în reclame și a devenit subiect de parodie pe versiunea sud-coreeană a Saturday Night Live. Totuși, în spatele succesului se află o poveste de perseverență și un angajament ferm față de calitate. „Restaurantul a fost mereu de 3 stele. A durat doar ca Michelin să recunoască asta”, a spus Joseph Lidgerwood, chef la restaurantul EVETT din Seul.

În prezent, Mosu este închis temporar, iar Anh lucrează la un nou proiect culinar, de această dată cu un partener care, conform declarațiilor sale, „se potrivește mai bine cu viziunea mea.”

„O masă coreeană fără orez este ca un hamburger fără chiflă”

În timp ce se pregătește pentru viitor, Anh continuă să fie o voce influentă în gastronomia coreeană, redefinind ce înseamnă bucătăria tradițională. „95% din ingredientele mele sunt din Coreea”, a spus el. „Nu face asta mâncarea mea coreeană?”

Cu toate acestea, nu toți îi aplaudă stilul strict. Într-un episod al emisiunii Culinary Class Wars, el a eliminat o concurentă pentru că nu a servit o supă tradițională cu orez, stârnind șoc și uimire printre ceilalți bucătari. Replica sa a fost clară: „O masă coreeană fără orez este ca un hamburger fără chiflă”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *