Mini tractor electric autonom de doar 50 kg, oferit de o companie din Noua Zeelandă / Are o autonomie de 12 ore și poate fi monitorizat de pe smartphone

tractor electric, agovor, govor, noua zeelanda Sursa foto: Agovor

Compania neozeelandeză Agovor oferă un tractor electric autonom și ușor, conceput pentru a automatiza sarcinile de muncă manuală în aer liber pentru culturile pe rând și culturile speciale, transmite Future Farming.

GOVOR este înzestrat cu inteligență artificială și poate face pulverizare de substanțe, cosire, colectare de date și cercetare a culturilor. Vehiculul are un motor electric cu transmisie directă.

Directorul Agovor a spus cum a apărut mini tractorul: „Am început să vorbesc cu niște colegi ingineri pentru a rezolva unele probleme și nici măcar nu știam că vom construi un robot. Nu asta era intenția noastră. Cofondatorul Simon Carroll, care este inginer de automatizări, a început să se gândească la diferite lucruri. Prețul RTK GPS a scăzut semnificativ, iar noi am analizat această cale. Am ajuns să dezvoltăm un robot, care poate să urmărească rânduri în mod autonom.”

Piesele pentru vehicul provin de la diferiți furnizori din întreaga lume. Cu bateriile încărcate complet, GOVOR are o autonomie de 12 ore. Vehiculul operează la viteze de 2-4 km/h, poate tracta până la 600 de kg și își poate schimba singur echipamentele agricole (atașamentele) cu care lucrează.

Fermierii monitorizează tractorul printr-o aplicație mobilă.

GOVOR este oferit în leasing, iar costul lunar este de 1.100 de dolari. Fermierii pot folosi o unitate sau o flotă de astfel de roboți.

Sursa foto: Agovor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *