Mini quiche cu somon, cartofi și creson pentru un mic dejun savuros / O rețetă versatilă și prietenoasă cu congelatorul

Mini quiche cu somon pentru micul dejujn FOTO: Wellseasonedstudio

Cei care preferă un mic dejun sărat vor fi încântați de aceste mini quiche. Se coc în forme de brioșe, devenind perfecte pentru un mic dejun rapid, de luat la pachet. În plus, aroma lor este irezistibilă, promite wellseasonedstudio.com.

Mini quiche-urile sunt o completare excelentă pentru orice masă sau orice mic dejun de weekend. Se pot combina cu brioșe cu bucăți de ciocolată sau clătite cu ricotta și lămâie, pentru un bufet variat și gustos.

Ingrediente necesare

  • 225 g file de somon (cu sau fără piele)
  • 15 ml ulei neutru
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță usturoi granulat
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie (de la o lămâie)
  • 1 foaie de aluat foietaj, decongelată
  • 4 ouă mari
  • 300 ml smântână pentru frișcă (neîndulcită)
  • 60 g creson sau rucola, tocată grosier
  • 2 cartofi medii Yukon Gold, fierți parțial, curățați și tocați (aproximativ 1 cană)
  • 2 linguri mărar proaspăt, tocat fin
  • 2 cepe verzi, tăiate subțire
  • 120 ml smântână fermentată sau crème fraîche, opțional, pentru servire

Mod de preparare

1. Coaceți somonul

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, așezați fileul de somon și stropiți-l cu ulei, sare, usturoi granulat, coajă de lămâie și puțin piper negru. Coaceți 10-12 minute. Scoateți-l și lăsați-l să se răcească. Reduceți temperatura cuptorului la 190°C.

2. Pregătiți aluatul foietaj

Întindeți foaia de aluat până ajunge la o grosime de aproximativ 6 mm și dimensiunea de circa 30×35 cm. Tăiați-o în 12 pătrate egale. Pulverizați o tavă pentru brioșe cu spray antiaderent și așezați câte un pătrat de aluat în fiecare formă. Coaceți 5-6 minute, apoi scoateți tava din cuptor.

3. Pregătiți compoziția de ouă

Într-un bol, bateți ouăle împreună cu smântâna lichidă și 1 linguriță de sare.

4. Asamblați mini quiche-urile

Împărțiți cresonul tocat, somonul copt, cartofii, mărarul și ceapa verde în formele de brioșe. Turnați amestecul de ouă și smântână deasupra fiecărei porții.

5. Coaceți

Introduceți tava în cuptor și coaceți timp de 25 de minute, până când aluatul este rumenit și umplutura a crescut. Aceasta se va așeza ușor pe măsură ce se răcește. Serviți mini quiche-urile calde sau la temperatura camerei, eventual cu mărar suplimentar și o lingură de smântână sau crème fraîche alături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *