Mic dejun rafinat pentru o zi de duminică: Oeufs cocotte / Adaugă somon afumat și cremă de trufe pentru a transforma această rețetă într-o experiență culinară sofisticată

Sursa foto: PxHere Sursa foto: PxHere

Duminica este momentul perfect pentru a te răsfăța cu un mic dejun elegant, inspirat din gastronomia franceză. Oeufs cocotte sau ouă coapte la bain-marie, sunt o combinație perfectă de cremozitate și savoare. Adăugarea somonului afumat și a cremei de trufe transformă această rețetă într-o experiență culinară sofisticată.

Această rețetă este perfectă pentru o dimineață de duminică în care vrei să te bucuri de o masă elegantă, alături de un cappuccino cremos. Bon appétit!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Ingrediente (pentru 2 porții):

  • 2 ouă proaspete
  • 50 g somon afumat, tăiat fâșii
  • 50 ml smântână lichidă (min. 30% grăsime)
  • 1 linguriță de cremă de trufe
  • 10 g unt
  • Sare și piper alb, după gust
  • Câteva fire de mărar proaspăt, pentru decor
  • 2 felii de pâine prăjită, pentru servire

Mod de preparare:

  1. Pregătirea vaselor – Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge două ramekine (forme ceramice mici) cu unt.
  2. Asamblarea – Pune câteva fâșii de somon afumat în fiecare ramekin, apoi adaugă câte o linguriță de cremă de trufe și toarnă deasupra smântâna lichidă.
  3. Adăugarea ouălor – Sparge cu grijă câte un ou în fiecare formă, având grijă să nu rupi gălbenușul. Presară sare și piper alb.
  4. Coacerea – Așază formele într-o tavă mai adâncă și toarnă apă fierbinte în tavă, astfel încât să ajungă până la jumătatea ramekinelor. Coace timp de 12-15 minute, până când albușul este coagulat, dar gălbenușul rămâne moale.
  5. Servirea – Decorează cu mărar proaspăt și servește alături de pâine prăjită crocantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *