Ovăzul și ouăle sunt două dintre cele mai recomandate alimente pentru micul dejun, iar vestea și mai bună e că le putem combina într-o rețetă de pancakes/ clătite americane, fără zahăr. Fiind însă vorba de o compoziție amestecată cu banane, vom avea o notă dulceagă, dar fără caloriile goale ale zahărului.
Dacă adăugăm în compoziție și un strop de scorțișoară, iată plusul de savoare, în cazul în care mergem pe varianta de gust dulceag. Dacă vrem să adăugăm la pancakes brânzeturi sau lactate, se poate și fără scorțișoară, dar nu este nici în aces caz exclusă.
În ce ordine amestecăm ingredientele
Avem nevoie de banane din cele mai coapte, și pentru consistență, dar și pentru gustul lor dulce. Le mărunțim cât mai bine într-un bol cu furculița până devin ca o pastă.
Peste ele ele adăugăm ouăle și amalgamăn bine tot cu furculița, până ouăle încep să încorporeze aer, ca la omletă.
Atunci când ouăle încep să facă spuma specifică, adăugăm fulgi de ovăz, continuăm să amestecăm și compoziția e gata. Și un praf de sare, dar nu e deloc obligatoriu. La fel, o adiere de ulei de cocos –în caz că îl folosim trebuie amalgamat de la început cu banana.
Ingrediente pentru 2 porții
1 banană bine coaptă
2 ouă
25 g fulgi de ovăz
sare
opțional, scorțișoară
opțional, o linguriță de ulei de cocos
Procedeu
După ce compoziția e gata urmând descrierea anterioară, gătim pe rând clătitele una câte una într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei, sau unt.
Adăugăm un vârf de lingură de ulei, încălzim puțin dar fără să încingem tigaia, adăugăm un polonic mic de compoziție, pe care o distribuim în tigaie astfel încât să rămână de circa 1 cm înălțime și să fie cât de cât rotundă.
Se coc circa 1 minut pe fiecare parte, una câte una.
Se pot servi cu brânză proaspătă sau iaurt, cu avocado sau cu fructe.
Chiar dacă durează un pic, partea bună e că se pot conserva 3-4 zile în frigider dar se pot și congela, decongeltate își păstrează structura – o bună metodă de a avea mereu la dispoziție un mic dejun proteic sănătos fără a pierde mult timp dimineața.