Mic dejun ca în Ungaria: patru rețete tradiționale care merită încercate / De la pâine prăjită dată prin ou la lekvaros bukta

Tejbegríz Sursa foto: https://streetkitchen.hu/

În Ungaria, micul dejun este mai mult decât o simplă masă. De la pâine prăjită sărată la budincă dulce cu griș, bucătăria maghiară oferă o varietate de opțiuni apetisante pentru începutul zilei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Iată patru idei autentice de mic dejun unguresc, alături de ingrediente și mod de preparare:

1. Bundás kenyér – Pâine prăjită în ou, varianta maghiară

O versiune sărată a celebrei French toast, Bundás kenyér este simplă, gustoasă și perfectă pentru un mic dejun rapid, conform Taste Atlas.

Ingrediente: felii de pâine (albă sau integrală), ouă, sare, ulei pentru prăjit

Mod de preparare: Ouăle se bat ușor într-un bol cu puțină sare. Feliile de pâine se trec prin oul bătut, apoi se prăjesc în tigaie, în ulei încins, până devin aurii și crocante.

Servire: Se consumă caldă, adesea cu smântână sau maioneză alături.

Bundás kenyér
Sursa foto: Wikimedia

2. Tejbegríz – Budincă de griș cu lapte

Cunoscut și sub denumirea germană Grießbrei, acest preparat cremos este îndrăgit în toată Europa Centrală.

Ingrediente: lapte, griș, zahăr, vanilie, scorțișoară

Mod de preparare: Laptele se încălzește într-o cratiță, apoi se adaugă grișul în ploaie, amestecând continuu până când compoziția devine groasă și cremoasă. Se îndulcește cu zahăr și se aromatizează cu vanilie și scorțișoară.

Servire: Se toarnă în boluri întinse pentru a permite adăugarea de toppinguri. Se pot adăuga fructe precum cireșe, căpșuni, piersici, pere sau mere.

3. Lekváros bukta – Chifle dulci cu gem

Aceste chifle umplute cu dulceață sunt desertul perfect pentru un mic dejun dulce și sățios.

Ingrediente pentru aluat: făină, gălbenușuri, smântână, vanilie, unt, sare, drojdie, lapte

Ingrediente pentru umplutură: gem de prune (sau de caise, cireșe), alternativ: nuci, mac sau brânză dulce îndulcită

Mod de preparare: Se frământă un aluat pufos, care se lasă la dospit. Apoi se taie în bucăți, se umplu cu gem și se rulează. Se coc în cuptor până devin rumene, apoi se pudrează cu zahăr.

Servire: Se servesc calde sau reci, alături de ceai sau cafea.

@kittikonyhaja A Nagyi-féle, igazi pihe-puha bukta🥰 Hozzávalók: 600 gr liszt 300 ml tej 3 ek cukor 25 gr élesztő 1 tojás 60 gr vaj baracklekvár és nutella a töltéshez porcukor a szóráshoz #fyp #neked #nekedbe #recept #recipe #sütés #baking #bukta #kelttészta #lekváros #nutellás ♬ Live music! A refreshing jazz guitar that goes well with a cafe(1000733) – Yuki Ishii

4. Búbos rántotta – Omletă cu bacon și crutoane

O reinterpretare sofisticată a omletei clasice, Búbos rántotta combină ouăle cu ingrediente consistente și aromate.

Ingrediente: ouă, smântână, lapte, slănină/bacon, pâine de secară, ardei iute sau boia, cepșoară, sare

Mod de preparare: Baconul se taie cuburi și se prăjește împreună cu cuburi de pâine până devin aurii. Grăsimea se strecoară înapoi în tigaie, unde se toarnă amestecul de ouă bătute cu smântână, lapte și sare. Se adaugă crutoanele și baconul crocant.

Servire: Se servește fierbinte, eventual cu legume proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *