Pastele de vineri seara. Linguine cu pesto de migdale, lămâie și busuioc. O combinație care aduce calm și răcoare și se prepară cât ai bate din palme

linguine-cu-pesto-de-migdale-lamaie-si-busuioc-paste-racoroase-de-vara foto: voiello.it

O seară de vineri fiind prin definiție dedicată momentului când intrăm în modalitatea relax, o idee nouă de paste potrivite cu sezonul cald e oricând binevenită. E drept că nu prea a fost cald, dar rețeta de mai jos e potrivită pentru mai multe niveluri de temperatură: merge și pe răcoare, pentru că pastele se consumă calde; dar merge și când e cald, pentru că sosul lor este, oricum, ușor și răcoros.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Mai mult decât un sos, e un pesto realizat rapid cu un blender sau un mixer vertical. Folosim ca și componente aromatice lămâie și frunze de busuioc, cărora le adăugăm și migdale. Contribuie cu savoarea lor delicată și adaugă ceva în plus la buchetul aromatic. Dar dau și corpozitate, materie, sosului pesto. Tot la complexul aromatic mai merge și un strop de usturoi, completează bine întregul. Dar nu trebuie la modul absolut să domine, ci să fie doar o mică notă în surdină. Apoi, pentru partea de umami, adaosul ideal îl reprezintă mereu brânza parmezan.  Acel dram de parmezan care reușește să schimbe totul și să ridice nivelul oricărui amestec pentru paste.

În timp ce fierb pastele prepară sosul pesto într-un blender sau folosind un mixer vertical și nu mai rămâne decât să le combinăm.

Ingrediente pentru 4 porții de linguine cu pesto de migdale, lămâie și busuioc

  • 320 g linguine sau spaghetti, în lipsă

  • 150 g busuioc proaspăt

  • 100 g parmezan ras

  • 80 g migdale prăjite ușor în tigaie

  • 6 linguri de ulei de măsline

  • 1 lămâie netratată, cu cât mai multă aromă

  • 1 cățel de usturoi

  • sare

Procedeu

Fierbem linguinele într-o cantitate generoasă de apă sărată, adăugându-le când clocotește. Pe la jumătatea timpului de fierbere, luăm 3-4 linguri de apă din oală și lasă-le să se răcească ușor într-un pahar.

Între timp, pregătim sosul pesto: într-un recipient înalt, dacă folosim mixerul vertical, transferăm la un loc busuiocul, migdalele, uleiul, usturoiul (fără embrionul din interior, dacă nu vrem să se simtă prea tare) și un praf de sare. Mixăm în reprize de 10-15 secunde pentru a evita oxidarea busuiocului, până obținem o consistență cremoasă. Este preferabil un mixer vertical, pentru că se pierde mai puțin sos pe pereții vasului, cum se întâmplă în cazul în care folosim un blender.

Când sosul pesto e bine amalgamat și am încheiat etapa cu mixerul, încorporăm cu o lingură coaja rasă de lămâie și parmezanul ras, potrind de sare.

Scurgem pastele și le amestecăm cu sosul pesto obținut direct în vasul în care servim la masă. Adăugând foarte puțin din apa de gătit, dacă este nevoie, pentru a obține o textură mai fluidă, care să facă sosul să se distribuie mai bine.

Citește și:

Penne cu somon, rucola și roșii cherry

Paste primavera, cu legume, unt și parmezan

Spaghetti cu pesto de leurdă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *