Limonada cea mai revigorantă și cea mai aromată. Cum trebuie să fie apa? Ce facem cu lămâile înainte de a le tăia? Mici secrete pentru un maxim de efect

Mihaela Găneț 2 iunie 0 comentarii 9146 vizualizări
cum-se-prepara-limonada-cel-mai-simplu-rapid-eficient Sursa foto: Pixabay/JillWellington

Limonada este una dintre băuturile estivale prin excelență: dacă este consumată rece, aduce întotdeauna o stare de bine în cele mai toride zile care deja se profilează la orizont. Conferă energie, răcorește și dă o senzație de plăcere, la fel ca și ruda ei, infuzia la rece de lămâie, ghimbir și mentă. Dacă vrem să iasă mai mult sau mai puțin perfectă, iată câteva reguli de care trebuie ținut cont, potrivit ziarului Corriere della Sera.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Cum se prepară limonada

Pentru un rezultat optim, ai nevoie de:

  • trei-patru lămâi netratate

  • o jumătate de pahar de zahăr obișnuit sau brun (circa 4 linguri)

  • 4 pahare de apă plată sau carbogazoasă la circa 30 de grade

  • cuburi de gheață

Lămâile trebuie masate ușor

Înainte de a le stoarce, masează lămâile rulându-le pe blatul de bucătărie – astfel vei obține mai mult suc. Taie-le în jumătate, stoarce-le, apoi filtrează sucul cu o strecurătoare ca să elimini reziduurile. Dacă îți place și pulpa de lămâie, elimină sâmburii și adaugă și pulpa.

Apa e mai bine să fie călduță

Adaugă cele patru pahare de apă în sucul de lămâie. Secretul este temperatura: apa trebuie să fie călduță, pentru a topi mai ușor zahărul. Adaugă apoi zahărul.

Amestecă energic

Amestecă energic cu o lingură timp de câteva minute. Dacă ești mai comod, poți folosi și un blender. Pune limonada la frigider pentru cel puțin zece minute.

Cum se servește limonada

Toarnă limonada într-un recipient din sticlă de tip carafă, adaugă gheața și servește rece, direct din frigider. Un truc în plus ar fi să prepari cuburi de gheață cu felii de lămâie sau lime în interior – trebuie doar să le pui în tavă, alături de apă, înainte de a le băga la congelator. Merită încercat: este simplu și are un efect spectaculos.

Limonada făcută la moment, din lămâi proaspete și, pe cât posibil, netratate, are un gust foarte plăcut, fiind în același timp o adevărată explozie de vitamina C. Dacă fructele sunt tratate, coaja trebuie eliminată. Opțional, se pot adăuga și frunze de mentă.

Este o metodă excelentă de a-ți reface energia, de a înfrunta zilele caniculare, de a însoți un desert sau pur și simplu de a o savura relaxat când afară e fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *