Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în sosul de roșii pentru a combate aciditatea. Și nu este zahărul

sos rosii Sursa foto: Unsplash

Dacă ai preparat vreodată un bulion, sos de roșii sau supă de roșii, ai simțit aciditatea pe care o lasă în stomac. Pentru a rezolva această problemă se recomandă adăugarea de puțin zahăr. Dar poate nu dorești să ai zahăr adăugat în mâncărurile tale. Poate tocmai din acest motiv prepari bulion sau ketchup în casă, pentru a nu fi nevoit să consumi produse cu zahăr adăugat din comerț.

Cum în aceste zile este sezonul conservelor, soluția pe care o avem la îndemână pentru a îmbunătăți calitatea sosului de roșii pe care îl preparăm, se găsește chiar în bucătăria noastră. Este vorba de bicarbonatul de sodiu. Este suficient să adăugăm o cantitate redusă, chiar și un vârf de cuțit în sosul nostru și problema acidității va fi rezolvată.

Avantajele de a înlocui zahărul cu bicarbonat alimentar în sosul de roșii:

  • nu adaugă zahar industrial, nici calorii suplimentare în dietă
  • este cea mai eficientă soluție contra acidității
  • nu modifică gustul și aroma naturală a fructelor (pentru că, da, roșia este un fruct).

Poți găsi aici o rețetă simplă de sos de roșii și mai multe despre sosuri de tomate italiene sau ketchup de casă. Cu roșii bine coapte poți prepara și un gazpacho spaniol.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *