Înghețata italiană devine aliment antiaging. Variante de gelato cu ingrediente din categoria superfoods

inghetata-italiana-devine-aliment-antiaging-variante-de-gelato-cu-ingrediente-din-categoria-superfoods foto: facebook.com/Ateneo del Gelato Italiano

Un grup de profesioniști italieni din sectorul gelateriei a prezentat de curând o serie de variante de înghețată în care au folosit mai multe alimente dintre cele cunoscute ca având un impact pozitiv asuprea sănătății, ingrediente funcționale sau superalimente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Este vorba, mai precis, de Ateneo del Gelato Italiano, care a prezentatrecent, la cea de-a 46-a ediție a Congresului Mondial de Medicină Estetică (SIME), proiectul Longevity Ice Cream. Un fel de capsule collection formată din câteva înghețate în cheie antiaging/antiîmbătrânire, relatează publicația de sector italiaatavola.net.

Este un proiect inovativ coordonat de CEO-ul și fondatoarea Cristina Ciferri împreună cu maestrul gelatier Vittorio Manassei, menit să promoveze alimentația conștientă, susținând sănătatea și longevitatea.

Protagonistul absolut este uleiul extravirgin de măsline, simbol al dietei mediteraneene, care se regăsește în toate cele patru înghețate prezentate. În combinațiile respective se mai regăsesc, pe lângă el, citrice, ceai verde matcha, goji, căpșuni, busuioc, migdale, lapte de bivoliță, avocado și condimente prețioase. Alăturat loc, uleiul este considerat un potențiator al proprietăților lor nutriționale, datorită conținutului de polifenoli și antioxidanți. În plus, acesta oferă înghețatei o cremozitate și o textură catifelată, asemenea unei creme de frumusețe, oferind o experiență senzorială unică.

Cele patru înghețate inovative în cheie anti-îmbătrânire

Colecția în discuție cuprinde patru arome de înghețată cu un conținut caloric redus, dar bogate în vitamine, fibre, săruri minerale, apă, proteine, antioxidanți, grăsimi „bune” și au un indice glicemic scăzut, două fiind elaborate ca un sorbetto. Diferența dintre un gelato și un sorbetto constă în adaosul, sau nu, de lapte.

  • Gold Dream: sorbetto de avocado sicilian cu citrice, ghimbir și ulei extravirgin de măsline din Ragusa (123 kcal/100 g)

  • Red Passion: sorbetto de căpșuni și busuioc cu ulei EVO din zona Tuscia (137 kcal/100 g)

  • Green Energy: sorbetto de ceai verde matcha, lime, fructe de goji, miere și ulei EVO din regiunea Puglia (142 kcal/100 g)

  • White Love: gelato cu lapte de bivoliță și migdale, cu ulei EVO din zona Latina (196 kcal/100 g)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *