Incendiile de vegetație cu care statele europene se confruntă în fiecare vară afectează producția agricolă / Normele privind condițiile de recoltare în zonele cu risc extrem de incendii pun mari probleme fermierilor

campanie de recoltare foto Facebook/@Iulia Blagu

Incendiile de vegetație cu care statele europene se confruntă în fiecare vară afectează producția agricolă. Normele privind condițiile de recoltare în zonele cu risc extrem de incendii pun mari probleme fermierilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Organizația agricolă ASAJA Castilia-La Mancha, Spania, a solicitat Consiliului pentru Dezvoltare Durabilă să publice de urgență măsurile care vor flexibiliza interdicția de recoltare în condiții de risc extrem de incendii, adică atunci când IPP (Indicele de Propagare Potențială) este extrem, notează agroinformacion.com

Organizația agricolă solicită de mai mult timp eliminarea interdicției totale de muncă în câmp atunci când riscul este extrem, deoarece aceasta afectează grav fermierii care se află în plină campanie de recoltare și sunt obligați să se oprească, fiind interzis orice tip de activitate atunci când parcelele lor sunt situate la mai puțin de 400 de metri de pădure.

În acest sens, organizația a propus responsabililor din cadrul Consiliului stabilirea unui interval orar în care lucrările agricole să fie permise, astfel încât fermierii să nu fie condamnați să-și întrerupă complet activitatea pe parcursul întregii zile.

„Nu suntem de acord cu nicio limitare și nici cu modul de elaborare a hărților”

Deși ASAJA CLM nu este de acord cu nicio formă de restricție sau limitare a drepturilor fermierilor de a-și desfășura activitatea, consideră că este un progres faptul că li se permite să recolteze chiar și în condiții de risc extrem și își exprimă speranța ca, în campaniile viitoare, să se poată elimina cât mai multe dintre aceste restricții.

Organizația a cerut Consiliului ca diferitele departamente să ofere informații clare privind conținutul normei, deoarece s-au semnalat numeroase situații în care, în fața unor întrebări venite din partea fermierilor, Administrația oferă interpretări diferite, în special în ceea ce privește zona de 400 de metri față de pădure.

În acest sens, ASAJA CLM reamintește că restricțiile prevăzute de normă se aplică doar lucrărilor agricole desfășurate la mai puțin de 400 de metri de zonele considerate pădure. „Când lucrările se desfășoară la mai mult de 400 de metri de pădure, nu există restricții”, au clarificat reprezentanții organizației.

Este important de menționat că, anul trecut, organizația agricolă a subliniat că doar 7% dintre incendiile forestiere din zonă au fost provocate de utilaje agricole și că aproape toate au fost stinse rapid, fără a provoca daune majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *