Salatele cu maioneză, deși calorice, se pot „ține sub control” punând 2-3 linguri, nu tot borcanul sau castronul de maioneză. Sunt foarte bune și așa și există și opțiuni dietice, când folosim iaurt sau avocado pentru a le prepara cu foarte puțin ulei.
Salata pe care v-o propun astăzi este numai bună pentru o zi de post cu dezlegare la pește, dar va trebui să înlocuiți maioneza obișnuită cu una vegană.
Ingrediente pentru salata de ton
Maioneză (preferabil de casă, vegană dacă vreți să fie de post)
2 cutii de ton, preferabil în suc propriu
1 cutie mică de porumb boabe
1 ceapă roșie mică (eu am pus 5 fire de ceapă verde, doar partea albă)
3-4 ridichi
10 măsline fără sâmburi (cel mai bine din cele gata feliate)
sare, piper și orice alt condiment vă place.
Preparare salată de ton
Se prepară maioneza, vedeți aici ce ingrediente sunt necesare și cum o faceți într-un minut.
Se scurge apa sau uleiul din conservele de ton, respectiv porumb. Se curăță și se toacă mărunt ceapa și ridichiile. Păstrăm o ridiche pentru decor și o tăiem felii subțiri. Tăiem măslinele în feliuțe.
Se pune tonul într-un castron și se desface bine cu furculița. Se adaugă restul ingredientelor și la final 2-3 linguri de maioneză. Se drege de sare, piper, condimente, punem și un strop de suc de lămăie.
Decorăm cu feliile de ridiche și servim cu crackeri sau pâine prăjită.
Poftă bună!