Salata, deși e caracteristică zilelor de vară, se poate prepara și cu ingrediente calde. Dacă deja știi pașii realizării corecte a unui salate, iată o variantă, numai bună pentru o cină lejeră. Se face repede, conține ingrediente variate și unele chiar ar trebui puțin gătite.
Ingrediente
Felii de brânză de capră (1 de persoană)
100 de gr de jamon sau prosciutto (eu am folosit viruelas de jamon)
Roșii (preferabil cherry) 3-4 bucăți de persoană
Salată verde sau un mix de salată
Ceapă
Semințe de dovleac și floarea soarelui, nuci
Ridichi (una de persoană)
Pentru vinegretă
Coulis sau sirop de zmeură
Oțet balsamic sau de Jerez 1 lingură
Ulei de măsline extra virgin 1 lingură
Sare, piper.
Preparare
Dacă nu avem un sirop de zmeură sau de fructe de pădure, preparăm repede un coulis din 150 de grame de zmeură și una-două linguri de zahăr. Se pun împreună la fiert, se lasă pe foc 10 minute, amestecând in crăticioară. Se pasează cu blenderul. Dacă vreți să fie fără sâmpuri, trebuie strecurat.
Într-un borcan se pun coulis-ul și celelalte ingrediente pentru vinegretă, se închide ermetic și se amestecă bine.
Se trag în tigaie semințele și nucile. Se taie jamon-ul în bucățele mici. Eu am cumpărat virutas, care sunt rămășițele de lângă os.
Se așează salata spălată și scursă bine de apă pe un platou. Se taie în felii ridichiile, în jumătăți roșiile cherry. Se pun peste salată. Feliile de brânză de capră se prăjesc un minut pe grătar, pe ambele fețe și se adaugă salatei. Se presară semințele și nucile și se toarnă sosul.
Se servește cu felii de pâine prăjită sau pan con tomate.