Hash brown crocant pentru micul dejun / O masă de dimineață rapidă, pe care o poți lua și la pachet dacă ești pe fugă

Hash brown pentru micul dejun FOTO: The Spruce / Leah Maroney

Aceste mini-omlete cu hash brown sunt micul dejun perfect, pe care îl poți pregăti în cantități mari și lua cu tine oriunde. Conțin ouă, brânză, cartofi și legume într-o singură porție. Folosirea cartofilor congelați sau hash brown îți economisește timp și oferă un gust delicios. Dar, dacă ai la îndemână cartofi gătiți și tocați, îi poți folosi în locul celor congelați, recomandă The spruce eats.

Poți personaliza aceste mini-omlete după preferințele tale. Adaugă legume diferite, cum ar fi ardei gras sau ceapă. De asemenea, poți folosi diverse tipuri de brânză, cum ar fi pepper jack, Gouda sau Gruyère. Dacă vrei un plus de proteine, baconul, cârnații sau șunca sunt adaosuri excelente. Doar asigură-te că orice tip de carne este complet gătit înainte de a-l adăuga, deoarece ouăle se vor găti mai repede decât carnea crudă.

Este foarte important să decongelezi complet cartofii și spanacul. Cu cât este mai puțină apă în formele de brioșe, cu atât mai bine. De asemenea, scurge bine spanacul și unge generos fiecare formă de muffin cu spray de gătit pentru a obține o crustă crocantă care să se desprindă ușor.

Poți congela aceste omlete după ce le gătești și să le reîncălzești mai târziu, dar sunt cele mai bune atunci când sunt proaspete. Dacă nu ai nevoie de o cantitate mare, poți reduce rețeta și să umpli doar o parte din tava pentru brioșe. Pe de altă parte, dacă vrei să le servești la un bufet de brunch, poți face o porție mai mare.

Ingrediente

  • Spray de gătit
  • 450 g hash brown (mici chifteluțe din cartofi răzuiți, gata de copt sau prăjit; se găsesc în supermarket la produse congelate), decongelați
  • 6 ouă mari
  • ½ cană lapte
  • Sare, după gust
  • Piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • ½ cană spanac tocat (proaspăt sau congelat, bine scurs)
  • 1 cană brânză cheddar rasă

Mod de preparare

1️ Preîncălzește cuptorul la 175°C.

2️ Unge bine o tavă pentru brioșe cu spray de gătit.

3️ Împarte hash brown-ul în fiecare formă de muffin, astfel încât să acopere complet fundul.

4️ Într-un bol mic, bate ouăle cu laptele, sarea și piperul. Toarnă amestecul de ouă peste cartofi, până când sunt complet acoperiți.

5️ Presară în mod egal spanacul bine scurs și brânza cheddar peste fiecare mini-omletă.

6️ Pune tava în cuptor și coace timp de 15-20 de minute. Suprafața trebuie să fie aurie, iar oul complet gătit. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor.

7️ Lasă omletele să se răcească ușor, apoi folosește un cuțit pentru a le desprinde din tavă. Servește-le simple sau cu sos picant și ceapă verde tocată, dacă dorești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *