Gelatină de pepene sau gelo di melone, desertul rafinat al lunii august la care sicilienii nu renunță niciodată după masă sau înainte de culcare

gelatina-de-pepene-desertul-racoros-si-rafinat-al-lunii-august-la-care-sicileinii-nu-renunta-niciodata foto: sicilyaddict.it

OK, putem mânca direct pepenele așa cum e, rece și dulce și plăcut. Dar dacă vrem o alternativă ceva mai elaborată de desert pentru masa de duminică, gelatina de pepene roșu este preparatul ideal. Asta, în cazul în care nu preferăm un tort de pepene îmbrăcat în frișcă , o înghețată, mousse sau „pizza” de pepene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Gelatina de pepene roșu este un desert tradițional sicilian, prezent de foarte mult timp pe lista preparatelor rafinate ale verii. Gelo di melone, în dialect. Poate fi servită ca atare cu topping de ciocolată și fistic. Dar poate fi folosită și ca umplutură pentru o interesantă tartă de pepene.

Rețeta este extrem de simplă, gelatina de pepene roșu se prepară foarte ușor din doar trei ingrediente, este simplu, rapid și perfect la finalul oricărei mese în plină vară.

Ingrediente pentru 6 porții de gelatină de pepene

  • 1 l suc de pepene extras din miez
  • 100 g zahăr sau chiar mai puțin, funcție de cât e de dulce pepenele
  • 90 g amidon de porumb
  • boabe de ciocolată sau ciocolată rasă și fistic măcinat pentru decor

Procedeu

Primul pas: se taie pepenele în bucăți și se trece printr-un extractor electric sau storcător manual  pentru a obține sucul din el. E nevoie de un suc foarte limpede, așa că dacă e cazul se strecoară.

Apoi se amestecă sucul de pepene cu zahărul până se dizolvă complet.

Se toarnă un pic din acest suc într-o cratiță mare, se adaugă amidonul și se amestecă bine cu un tel ca să nu se formeze cocoloașe, până se dizolvă complet.

Se adaugă apoi și restul sucului în cratiță și se așează pe flacăra dată la mic spre mediu, amestecând continuu până când compoziția se îngroașă și devine ca o cremă.

Se toarnă în cupe individuale și se lasă la frigider cel puțin două ore.

Se servețe direct în cupe, dar se poate și răsturna pe farfurii. Oricum, decorat cu ciocolată și fistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *