Firma Carmolimp din Brașov a devenit cunoscută pe piața românească a industriei alimentare după ce a lansat linia sa de alimente preparate refrigerate. Ambalate în pungi de trei până la șase kilograme, ciorbele sau alte feluri de mâncare preparate în fabrica de la Brașov au cucerit mare parte din sectorul Horeca.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
În urmă cu două luni, Valentin Șoneriu, patronul Carmolimp, ne-a declarat că următorul său obiectiv este „să cucerească” Constanța. Obiectiv care, acum în noiembrie, pare să fie atins!
Un concept nou, care prinde publicul
Conceptul Carmolimp este unul simplu: produse alimentare solicitate pe piață, precum ciorba de burtă sau tocănița de cartofi sunt preparate în fabrica de mâncare, apoi ambalate în pungi refrigerate de trei până la șase kilograme și livrate doritorilor prin curier. Conceptul, lansat cu mai bine de un an și jumătate în urmă, a făcut furori. Zona Brașovului, dar și Litoralul, în perioada sezonului estival, au devenit clienți importanți. Numeroase localuri de pe Litoral au preferat să cumpere produsele gata preparate ale firmei brașovene, în loc să le prepare. Asta și pentru că modul de ambalare le oferă o perioadă de garanție de mai multe zile.
Dar destinatarii pot fi și persoane fizice. Prin intermediul rețelelor de curierat, oricine poate comanda cele peste șapte tipuri de ciorbe ori cele peste 15 feluri doi de la Carmolimp. Singura condiție este să accepte cantitatea minimă de ambalare, care începe de la trei kilograme și să se afle în zona de livrare. Care, din păcate, este deocamdată, limitată la zona Brașovului și, mai nou, a Constanței.
„În numai patru săptămâni am ajuns să livrăm aproximativ 500 de kilograme de mâncare zilnic în Constanța”, ne-a spus Valentin Șoneriu, directorul Carmolimp. „Poate că nu este o cantitate impresionantă, dar, pentru noi, înseamnă mult. Este vorba despre o zonă unde nu suntem acasă, așa cum suntem în Brașov, și unde ne aflăm încă în zona de construire a încrederii”, a mai arătat el.
Linia de congelare a Carmolimp, o promisiune pentru viitor
O nouă inovație a Carmolimp este și tehnologia de congelare a produselor gătite.
„Prin această metodă creștem perioada de păstrare a produselor. Noua linie de congelare se află tot în fabrica de la Brașov. Aici produsele sunt înghețate rapid la minus 70°C. Astfel, termenul lor de conservare crește. Grație tehnologiei de conservare rapidă, nici gustul preparatelor, nici textura lor nu se schimbă ulterior, la decongelare”, ne-a mai spus Valentin Șoneriu.
Conform declarațiilor sale, speră ca prin această tehnologie să poată livra produsele sale către mai multe restaurante.
Noul concept al Carmolimp, de a produce preparate ambalate în pachete mari a cucerit numeroase localuri. Prin această metodă a devenit posibil să fie menținute prețuri scăzute la mai multe preparate tradiționale. Spre exemplu, o porție de ciorbă de burtă de la Carmolimp este livrată către beneficiar la un preț de maximum 15 lei.

Produsele Carmolimp cuceresc și Constanța





