Pesto de busuioc de 1000 de euro/kg făcut după rețeta bunicii de un mic antreprenor din Liguria, Italia. În viitor, el vrea să folosească busuiocul pe care îl cultivă în sistem hidroponic 19 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
FOTO-VIDEO. Fermier cu valoare adăugată. Un tânăr agricultor din Timiș procesează legume pentru restaurantele din Timișoara 19 februarie Ștefan Both 0 comentarii
Mixerul de bucătărie, de la invenția lui Herbert Johnson, până la cel cu bol de azi, care face singur toată treaba / Evoluția aparatului electric este impresionantă 18 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Mâncare pentru câini din carne de pui cultivată în laborator, disponibilă în premieră europeană în Marea Britanie 18 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
AFIR: 102 noi investiţii în procesare vor primi o finanţare de peste 259 milioane de euro 18 februarie Redacția 0 comentarii
Olandezul care iubea cartofii prăjiți sau cine a inventat friteuza cu aer cald 17 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 2867 vizualizări
Investiţii de 3,4 milioane de euro într-o nouă fabrică de compost şi instalarea de panouri solare, planurile DN Agrar Group pentru perioada următoare 17 februarie Redacția 0 comentarii
China mizează pe tehnologie în agricultură pentru a crea pui și cereale modificate, cu rezistență ridicată la boli și dăunători 17 februarie Redacția 0 comentarii
Proiectul Think Tank Farm Romania, lansat de Forumul APPR, îşi propune să găsească soluţii la provocările actuale din agricultură 16 februarie Redacția 0 comentarii
Cel mai bun cuptor de pizza când nu vrei să comanzi și preferi să o faci singur. Ajung până la o temperatură de 400 de grade și nu riști să te arzi la mâini 16 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un aparat special cu care poți topi ciocolata, în care apoi să scufunzi căpșuni sau alte fructe proaspete de Valentine’s Day. Prețul începe de la 50 de lei și poate ajunge la 500, în cazul modelelor mai mari și accesorizate 14 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Comerțul cu produse agricole dintre Ucraina și UE a crescut cu 3% anul trecut 13 februarie Redacția 0 comentarii
70% din prețul cafelei este rezultatul speculațiilor investitorilor, spune Andrea Illy, CEO al Illycaffè din Italia. „Tot ce se produce într-un an se vinde într-o lună” 12 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Start-up-ul britanic Better Dairy inovează prin „fermentația de precizie”, creând alternative de brânză fără lapte de vacă, dintre care una fermentată 10 februarie Redacția 0 comentarii
Toate accesoriile existente acum pe piață care pot fi folosite într-un air fryer și îi măreasc randamentul și optimizează timpii de gătire 6 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 4682 vizualizări
Au fost suplimentate cu aproape 250.000 de euro sumele alocate de MADR pentru proiectele de depozitare și procesare a produselor agricole și pomicole 6 februarie Redacția 0 comentarii
Cum să tai ceapa fără să plângi / Câteva trucuri care te-ar putea ajuta să scapi de usturimea ochilor 5 februarie Redacția 0 comentarii
Studiu: Aproape nouă din 10 restaurante intenționează să investească în inteligență artificială și automatizare pentru a-și îmbunătăți operațiunile / Tendința de digitalizare este susținută și de comportamentul consumatorilor 5 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Compania Nestlé închide producția de KitKat vegan, produs care s-a dovedit un eșec 5 februarie Redacția 0 comentarii
Crește consumul de ulei de măsline la nivel mondial în ultimii 30 de ani, inclusiv în afara spațiului UE 5 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
PepsiCo raportează venituri trimestriale sub aşteptări şi prognozează un profit anual mai slab decât estimările pentru 2025 5 februarie Redacția 0 comentarii
World Nutella Day, la 61 de ani de existență. Cum se explică succesul celei mai populare creme de ciocolată vândută pe toate continentele. O experiență de antreprenoriat care susține comunitatea 5 februarie Mihaela Găneț 1 comentarii
11 propuneri ale agronomilor italieni trimise la Bruxelles, gândite să îmbunătățească politicile agricole comunitare 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum putem spori potențialul și practicitatea unui air fryer adăugând înăuntru hârtie de copt 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 12266 vizualizări
Fermele viitorului: Cum reușește Singapore să producă alimente fără teren agricol / Statul nipon vrea să producă pe plan local 30% din necesarul național de alimente până în 2030 3 februarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Coșul de gunoi inteligent care separă singur resturile menajere pe categorii și sensibilizează utilizatorii în legătură cu risipa alimentară 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Alternative la vin. Orlo, o băutură fermentată din struguri dar care nu e vin fără alcool. Ce sunt produsele de tip proxi wine 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 6831 vizualizări
Giganții din industria chimică încep să folosească AI pentru a produce noi erbicide. Noile sisteme inteligente ajută și la distribuirea mai eficace și în cantități mai mici a produselor chimice 2 februarie Redacția 0 comentarii
Vrei să te încadrezi într-un plan alimentar, dar ai un anumit buget? Iată cum îți poți personaliza lista de cumpărături cu ajutorul inteligenței artificiale 31 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Impactul Inteligenței Artificiale asupra producției agricole: progres sau risc? Beneficii, provocări și amenințări 31 ianuarie Redacția 0 comentarii
CE lansează un nou centru pentru biotehnologie şi biofabricare pentru a sprijini întreprinderile inovatoare/ Biotehnologia este una dintre industriile inovatoare cu potenţial de a revoluţiona sănătatea, industria, agricultura, produsele alimentare şi hrana pentru animale 30 ianuarie Redacția 0 comentarii
O companie dezvoltă o nouă soluție de vizualizare a calității alimentelor / O cerneală care își schimbă culoarea în timp va permite o altă abordare a deșeurilor de produse proaspete 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Madrid Fusion | Carnea care „crește” într-o roșie/ O plantă autonomă/ Robotul de bucătărie care îți știe preferințele culinare/ Impulsuri electrice pe limbă pentru a crea gusturi/ IA inovează pentru gastronomia viitorului 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Madrid Fusion: IA va fi folosită în realizarea meniurilor restaurantelor pentru a îmbunătăți rentabilitatea costurilor 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Bioactivii: Ce sunt, de ce sunt importanți și care este impactul lor în agricultura controlată și tehnologie agricolă 26 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Îți plac pastele subțiri? Încearcă ultimele modele realizate de oamenii de știință / Sunt de 200 de ori mai subțiri decât un fir de păr și nu pot fi văzute cu ochiul liber / Se crede că ar putea avea chiar efect vindecător, dar nu consumate ca aliment, ci folosite ca bandaj 24 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Un start-up din Olanda, susținut de Leonardo di Caprio, a cerut aprobarea UE pentru a comercializa grăsime de vită cultivată în laborator 24 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cerere în creștere pentru producția de vinuri dealcoolizate, în Italia. 50 de instalații vor fi operaționale până la sfârșitul anului 23 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cea mai mică ciocolaterie din lume, într-o căsuță de grădină. Ce instrumente sunt necesare pentru a produce ciocolată? 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
Brânzeturile sunt un univers care trebuie descoperit, cunoscut, înțeles. Un „affineur” italian propune un decalog esențial pentru a le putea degusta cum trebuie 21 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ultimele tendințe în materie de gelaterie și cofetărie, la târgul Sigep de la Rimini, în Italia 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cărucioarele inteligente cu AI revoluționează cumpărăturile / Sunt dotate cu inteligenţă artificială, camere, senzori şi au cântar integrat / Cu ajutorul unui ecran digital, clienţii pot urmări totalul cheltuielilor în timp real și pot beneficia de reduceri personalizate 20 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
REI Grup: Autorităţile pregătesc alocări de peste două miliarde euro, fonduri nerambursabile, pentru investiţii în start-up-uri, în T1. 150 de milioane de euro, alocate pentru energie verde în agricultură 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Aplicațiile și gadgeturile pot face organizarea meselor mai ușoară și mai eficientă / Tania Fântână (nutriționist): Cine mai are timp de gătit ore întregi? Slow cooker-ul, multicooker-ul sau airfryer-ul pot face minuni în bucătărie 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
Comisia de mediu, sănătate și siguranță alimentară a PE menține făina de viermi galbeni de făină pe lista noilor alimentelor admise pentru consum uman 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
„Ambalajele viitorului”. Un producător din Turcia lansează o metodă prin care extinde durata de viață a fructelor și legumelor prin utilizarea atmosferei modificate: „Obiectivul nostru este să optimizăm prospețimea, să reducem pierderile și să asigurăm o gestionare sustenabilă și eficientă a produselor proaspete pe întreg lanțul de aprovizionare” 17 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum a fost creată și cum este organizată cooperativa Latteria Soresina din Italia. Produce peste 5 milioane de forme de Grana Padano și are o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro, anual 17 ianuarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Cum au ajuns americanii să producă orez Texmati, Kasmati și Missimati pornind de la cunoscuta varietate indiană Basmati. Cât este de corectă practica de a „adopta” un produs tradițional al unei alte zone geografice? 16 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
PanPera, pâinea cu pere în aluat creată în premieră la Ferrara, în Italia. Tot mai mulți panificatori încercă să suplimenteze fibrele și nutrienții din pâine folosind adaosuri naturale 15 ianuarie Redacția 0 comentarii
Toate produsele inovative pe care le realizează cu castanele de pe o fostă proprietate abandonată din Toscana un curajos antreprenor italo-olandez 10 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii