Instrumete simple cu care poți să faci mult mai ușor paste umplute, pe care pe poți apoi congela și prepara rapid la moment 8 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un celebru chef bucătar, distins cu stele Michelin, lucrează la o enciclopedie gastronomică cu ajutorul inteligenței artificiale: „Cred că AI-ul va schimba nu doar gastronomia și industria alimentară – va schimba umanitatea” 6 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Tot mai mulți proprietari de cafenele investesc în propriul aparat de prăjit cafea: „Sunt tot mai multe cereri și se caută în special prăjitoare mici de un kilogram, care se pot pune pe o tejghea de bar” 6 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
VIDEO | Robotul inteligent care preia sarcinile unui ospătar: „Poate transporta comenzile de la bucătărie la mese, precum și vesela utilizată înapoi către zona de spălare” 5 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
VIDEO | Inovație în industria cafelei. Cum arată și cum funcționează brațul robotic care prepară cafeaua în mai puțin de 2 minute / Comanda și plata se fac prin scanarea unui cod QR 4 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
Cum poți să faci spaghetti complet vegetale? Poți folosi un spiralizer, un aparat ieftin în care pe o parte intră legume întregi și pe cealaltă ies fâșii lungi și subțiri ca niște paste. La ce mai poate fi util 4 aprilie Redacția 0 comentarii
Cum a evoluat friteuza cu aer cald și care sunt cele mai avansate funcții ale modelelor de ultimă generație/ Pot fi folosite pentru a găti simultan mai multe feluri de mâncare și ajung la temperaturi comparabile cu cuptoarele pentru pizza 3 aprilie Redacția 0 comentarii
Aparatul pentru sifon, o cheltuială între moft și utilitate / Poate face apă carbogazoasă într-o clipă, dar are capacitate limitată / Merită sau nu investiția? 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Un influencer român lansează un curs dedicat creării de conținut video pentru specialiștii din food și HoReCa 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Friteuză cu aer caldă mică, medie sau mare? Cum să faci alegerea potrivită pentru tine / Avantaje și dezavantaje pentru fiecare capacitate 1 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cinci motive pentru care ar trebui să ai un aparat de pâine în casă / Experții dezvăluie câteva secrete pentru o pâine reușită 31 martie Angela Sabău 0 comentarii
Îți place șaorma? Acum o poți prepara și în casă cu un aparat asemănător celui de la magazinul din colț, dar cu dimensiuni mai reduse 28 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Lapte vegetal sau supă-cremă, dintr-o apăsare de buton / Aparatul care le poate prepara este accesibil ca preț și se găsește într-o gamă variată de branduri 27 martie Angela Sabău 0 comentarii
Cel mai bun aparat de făcut waffles. Rețeta cu care poți să faci versiuni dulci sau sărate și cum le poți servi, de la micul dejun la cină 26 martie Redacția 0 comentarii
Ustensile obligatorii când vrei să faci prăjituri ca un profesionist în bucătăria de acasă 25 martie Redacția 0 comentarii
Un kit inovativ cu care poți împrospăta la perfecție maiaua pe care vrei să o folosești la pâine 24 martie Redacția 0 comentarii
Pentru iubitorii de cafea specială există aparate sofisticate, iar pentru cei care aruncă o capsulă în mașina de cafea, opțiuni ieftine/ Cum decizi ce aparat de cafea este potrivit pentru tine 21 martie Redacția 0 comentarii
Dacă n-ai unde pune un grătar în aer liber, dar ești fan al preparatelor gătite în acest fel, grătarul electric este aparatul de care ai nevoie/ Tot ce trebuie să știi când alegi un grătar pentru indoor 20 martie Redacția 1 comentarii
Te încântă ideea de a sta pe canapea la un film cu un vas de popcorn în brațe? Iată cum poți prepara floricele la tine acasă cu ajutorul unei mașinuțe sau a unui gadget adecvat 19 martie Redacția 0 comentarii
O metodă gourmet de a propune carnea. Fondue Bourguignonne, gătită direct la masă, în timp real, cu ajutorul unui vas special și înconjurată de sosuri, devine o adevărată experiență 18 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Restaurantele din Japonia folosesc roboți cu urechi de pisici / Se mişcă cu pricepere, fără efort, între mese, în timp ce menţin echilibrate mâncărurile fierbinți pe tăvi 18 martie Redacția 0 comentarii
Ce poți folosi în loc de air fryer? Poți găti sănătos carnea sau legumele fără adaos de ulei folosind o tigaie grill 17 martie Redacția 0 comentarii
Te-ai întrebat vreodată la ce folosește fiecare paletă a robotului de bucătărie? Când trebuie să alegi cârligul, paleta sau telul 16 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cele mai bune cuțite de bucătărie în 2025 / Cum să alegi varianta ideală pentru tine 14 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Inteligența Artificială (IA) și procesele de digitalizare vor permite companiilor din sectorul zootehnic să facă față provocărilor și să monitorizeze comportamentul și evoluția animalelor 24/7 13 martie Redacția 0 comentarii
Mașinile de făcut paste nu sunt scumpe și nu necesită multă îndemânare în utilizare/ Par dificil de folosit, dar sunt potrivite și pentru începători într-ale bucătăriei 13 martie Redacția 0 comentarii
Un chef italian cu o stea Michelin a pus în pauză munca în restaurant pentru a se dedica creării unui instrument AI dedicat gastronomiei. „Cunoaște toate culturile lumii. Va fi ceva revoluționar” 12 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum folosești albușul rămas după ce faci tort sau maioneză sau tiramisù? Trei rețete rapide pentru prânz sau cină 12 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cel mai util obiect electric dintr-o bucătărie: mixerul vertical, aliatul tău în lupta împotriva risipei alimentare / Te ajută să faci creme tartinabile, supe cremă calde sau reci, smoothies, creme pentru deserturi, sosuri și compoziții 12 martie Redacția 0 comentarii
Din ce în ce mai des consumatorii casnici preferă să instaleze filtre de apă pentru a utiliza fără griji apa de la robinet/ Astfel de decizii contribuie și la reducerea cantității de ambalaje de plastic 11 martie Redacția 1 comentarii
BIOFEST Home&Garden 2025, organizat între 13 și 16 martie, în campusul Politehnicii din București / Vor fi prezentate cele mai recente soluții pentru agricultura urbană și industria alimentară / Evenimentul va include expoziții, conferințe și workshopuri interactive 10 martie Redacția 0 comentarii
De câte feluri sunt blenderele și cum ar trebui să le alegi în funcție de ceea ce gătești, pentru câte persoane și cât de des le folosești 10 martie Redacția 0 comentarii
A doua viață a albușului de ou. Cum inovează industria alimentară italiană transformând acest produs din rest în resursă 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Când are sens să ai un mixer planetar în bucătărie și de care? Există variante cu diferite combinații de accesorii: tel, spirală, paletă sau brațe 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Tot ce poți face cu un extractor electric. De ce merită să ai unul și cum se folosește 8 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Știai că îți poți face singur brânzeturi prospete fără să te pricepi la asta? Există un aparat casnic simplu de folosit, cu care prepară inclusiv iaurt 7 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Metoda de gătire „sous vide” – un procedeu folosit de ani de zile în restaurantele fine dining – devine tot mai populară și în bucătăriile casnice / Ce alimente pot fi preparate astfel și ce echipamente sunt necesare 5 martie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Roboți umanoizi care îți pregătesc micul dejun printre atracțiile World Mobile Congress 2025 Barcelona 5 martie Redacția 0 comentarii
Soluție inovatoare pentru a combate risipa alimentară: Cercetătorii au descoperit o metodă revoluționară / Cum poți transforma resturile de mâncare în preparate pline de proteine 4 martie Redacția 0 comentarii
Cele cinci sosuri de bază din gastronomia franceză. Dacă știi să le prepari, poți găti practic orice 4 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dutch oven, oala în care poți găti sau coace orice și o ai toată viața. Este probabil cel mai versatil vas de bucătărie 4 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Revoluționar: Un aparat reușește să gătească până la 25 de kilograme de mâncare în doar 10 minute / Nu produce grăsime, se curăță automat și poate fi utilizat zilnic chiar si 15 ani / Ce preț are 3 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Friteuză cu aer cald versus cuptor: Care este mai economic / Analiză comparativă între cele două electrocasnice, în cazul unor preparate clasice: pui, cartofi prăjiți sau tort 1 martie Ingrid Georgescu 1 comentarii
5 rețete pe care să le încerci la friteuza cu aer cald dacă vrei să slăbești: De la piept de pui crocant, fără ulei, la somon cu ierburi aromatice și mere coapte cu scorțișoară 27 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce carnea de pui nu trebuie spălată, ci este nevoie să fie manevrată în bucătărie separat de restul alimentelor, pentru a evita riscul contaminării obiectelor din jur 27 februarie Redacția 0 comentarii
Gătitul la abur, metoda simplă și eficientă care revine în atenția celor care vor o alimentație echilibrată / Alimentele își păstrează mai bine vitaminele și mineralele, comparativ cu fierberea sau prăjirea / În plus, efortul este minim / Modele de steamere 26 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum ia naștere un vin fără alcool? Trebuie pornit de la un vin „fără defecte, aromat și nu prea acid”, spune un specialist 25 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Știai că poți face mămăligă fără să amesteci minute bune în ea? Există un ceaun electric prevăzut cu un braț rotativ și un motoraș 25 februarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Starbucks lansează AI Brew: Cafeaua personalizată cu ajutorul inteligenței artificială / Noua tehnologie utilizează datele istorice ale comenzilor și le corelează cu tendințele de consum în timp real 25 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Programul Tomata și programul Usturoiul vor suferi modificări la condițiile de finanțate, anunță ministrul Agriculturii 25 februarie Redacția 0 comentarii