Cei mai importanți micronutrienți pe care trebuie să-i incluzi în dieta ta pentru o sănătate mai bună / Alimentele în care se găsesc / Magneziul, implicat în peste 300 de reacții biochimice din organism 4 aprilie Redacția 1 comentarii
10 cele mai bune opțiuni de paste cu conținut ridicat de proteine pentru o masă satisfăcătoare / Știai că există paste de fasole, cu năut, paste de Edamame sau paste cu linte? 4 aprilie Redacția 0 comentarii
Deserturi pe care le poți mânca fără să te îngrași, recomandate de dieteticieni / Rețetele, bune pentru slăbit, pot fi făcute de oricine 4 aprilie Redacția 1 comentarii
Ai nevoie de numai 3 linguri de ulei de măsline, într-o perioadă în care sortimentul acesta de ulei s-a scumpit frustrant de mult, ca să obții o marinadă reușită / Atenție la diferența dintre marinadă și marinată 3 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Cele mai bune nuci, alune și semințe pentru gustări, în funcție de ce probleme de sănătate ai și ce obiective urmărești / Semințele de floarea-soarelui și nucile caju, ideale pentru slăbit 3 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
STUDIU: Reducerea consumului de alimente care conțin un aminoacid esențial, izoleucina, ar putea mări durata vieții / Șoarecii masculi au trăit cu 33% mai mult 3 aprilie Ioan Radu 2 comentarii
Cel mai mare festival de barbeque din Europa se va desfăşura în perioada 10-12 mai la Lagoo Snagov / 200 de chefi din zece țări vor găti la GrillFest / Premiera absolută: burgerul din carne de crocodil 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Sărbătoarea clătitelor, organizată în weekend, la Prejmer, în Brașov / Din acest an evenimentul e cuprins în ofertele agenţiilor de turism 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Insectele ca alimente de zi cu zi: Iată unde poți găsi la tot pasul Chapulines (lăcuste) și unde ouăle de furnică sunt o delicatesă 2 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Cele mai bune cinci rețete de somon / Este al doilea cel mai cerut aliment în restaurantele americane, după creveți 2 aprilie George Mănescu 0 comentarii
STUDIU Consumul de 1 lingură de oțet de mere în fiecare zi ajută la slăbit în cazul adulților mai tineri / Ce efecte secundare neplăcute ar putea să apară 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Există beneficii reale pentru sănătate dacă spălați orezul înainte de a-l găti? De ce consumul frecvent de orez la mai multe mese pe zi poate fi nesănătos, în special pentru sugari și copii 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Morcovii câștigă popularitate: Aceste legume iubite de copii au efecte benefice extraordinare pentru sănătate / Dietetician: O rădăcină lungă de 15 cm are doar 35 de calorii 2 aprilie Ioan Radu 2 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: 15 reguli pentru slăbit fără să ții dietă 1 aprilie Tania Fântână 3 comentarii
Mâncarea de sub cazanul de pălincă, gastronomie românească de înscris la UNESCO / Tradiția cărnurilor ,,împocălite” / Cornel Achim, proprietar de pălincie: Sunt nenumărate rețete de mâncăruri împachetate pe care le-am experimentat, trudit și desăvârșit 1 aprilie Cosmin Dragomir 1 comentarii
VIDEO “Firele lui Dumnezeu”: Cele mai rare paste din lume și rețeta pentru supa de oaie cu pecorino, păstrate de o familie din Sardinia 31 martie Redacția 0 comentarii
Ce mâncăruri obișnuiesc să pună pe masă membrii confesiunilor religioase/comunităților etnice din România care sărbătoresc astăzi Paștele 31 martie George Mănescu 0 comentarii
Polonia: Rețeta de „baba” cu 96 de gălbenușuri de ou/ În trecut, astfel de produse de patiserie bogate erau simbol de statut social (BBC Travel) 30 martie Redacția 0 comentarii
Soluții „zero waste” de Paște: Cum să transformi excesul de albușuri de ou în meringi cu zahăr brun (The Guardian) 30 martie Redacția 1 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Câteva vorbe despre mersul la baie / Surpriza de care putem avea parte când cumpărăm brânză de la țărani/producători locali / Intervalul în care colonul tău este cel mai activ: 5-7 dimineața 30 martie Tania Fântână 0 comentarii
Burger cu carne de crocodil, la cel mai mare festival de barbecue din Europa, GRILLFEST, organizat în România / A doua ediție, programată, anul acesta, începând cu 10 Mai, la Snagov 30 martie George Mănescu 0 comentarii
Romano-Catolicii din India pun pe masă, de Paște, un fel de pâinișoare dulci de formă sferică, numite Fugias 30 martie George Mănescu 0 comentarii
Cum era serbat Paştele, în anii ’80, în comunităţile multietnice din Transilvania. Dulciuri după reţete săseşti şi obiceiul „stropitului fetelor” 29 martie Teo Dumitru 1 comentarii
Rețeta de baba veche de secole făcută cu 96 de gălbenușuri de ou / La ce trebuie să fiți atenți 28 martie Redacția 0 comentarii
Beneficiile păstârnacului pentru sănătate: plin de nutrienți, conține mulți antioxidanți / De ce ajută la slăbit 28 martie Redacția 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Despre lactate / Calitatea cea mai bună o are laptele gras, cu 3-4% grăsime, ambalat în sticlă / Care-i treaba cu lactoza? 28 martie Tania Fântână 0 comentarii
Sute de oameni sunt așteptați la crosul organizat de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti pe 6 aprilie 28 martie Redacția 0 comentarii
InGalera. Restaurantul milanez de lux deschis într-o închisoare, administrat de deținuți / Apare în Ghidul Michelin / Aici găsești ravioli de dovleac cu unt de alune, ragù de căprioară și file de vită în stil Voronoff cu morcovi à la parisienne 27 martie Bratu Alin 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Câteva adevăruri solide despre ciorbă / Combinații delicioase și prietenoase cu silueta 27 martie Tania Fântână 2 comentarii
VIDEO „Nonna” Iris conduce la 93 de ani 8 restaurante în Italia și SUA și e considerată regina carbonara / Alături de ea lucrează 40 de rude și peste 480 de angajați / „Ideea mea este că trebuie să faci câteva lucruri, dar să le faci bine” 26 martie Redacția 0 comentarii
STUDIU Mai multe ouă pe zi ar putea ajuta la protejarea împotriva osteoporozei / Ouăle pot fi o modalitate de a stimula densitatea osoasă și de a reduce riscul de fractură în rândul persoanelor în vârstă 26 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO „Zamă de fasole” cum făceau sașii din Viscri / Rețetă tradițională, povestită pas cu pas de Caroline Fernolend 26 martie Ioana Câmpean 0 comentarii
ANALIZĂ: Cum au ajuns tofu, porcușorii de guinea și somonul în rețete prezentate ca fiind „tradițional românești” 26 martie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Despre colegii de serviciu și slăbit 26 martie Tania Fântână 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Cât de prieten îți ești când e vorba de slăbit? 25 martie Tania Fântână 0 comentarii
STUDIU: Oamenii care trăiesc în orașe își pierd treptat capacitatea de a digera fructele și legumele 24 martie Redacția 0 comentarii
„Fructele și legumele sunt pentru fetițe”, cred băieții cu vârsta între 8 – 10 ani, potrivit unui studiu american privind opțiunile alimentare determinate de educația bazată pe valori de gen 23 martie George Mănescu 0 comentarii
Povestea Panda Express, restaurantul cu specific asiatic deschis de George Manea, un bucătar pasionat de gastronomia chineză 22 martie Redacția 0 comentarii
Premiile europene pentru agricultura ecologică 2024: Operatorii din sectorul bio, invitați să se înscrie până la 12 mai / România nu a avut până acum niciun finalist 21 martie George Mănescu 0 comentarii
Trei rețete de salate ieftine și sănătoase recomandate de nutriționist 19 martie Tania Fântână 0 comentarii
Au fost demarate demersurile pentru înscrierea cârnaţilor din topor din Vâlcea în registrul Uniunii Europene al indicaţiilor geografice protejate 19 martie Redacția 0 comentarii
Revo Foods, compania care a inventat somonul vegan imprimat 3D, a lansat caracatița vegană / Produsul, potrivit pentru pasionații de fitness 18 martie Redacția 0 comentarii
Dieta Mediteraneeană la putere! Țară greu încercată de pandemia Covid-19, Italia are, totuși, un motiv de bucurie: și-a sporit exporturile de alimente tradiționale 31 ianuarie Redacția 0 comentarii
MOMENTUL ADEVĂRULUI: Cât de sănătoase sunt fructele și legumele românești și cele din import – o analiză realizată de echipa Lantulalimentar.ro pe baza rapoartelor oficiale din ultimii 11 ani 15 februarie Redacția 0 comentarii
KFC a cheltuit inutil 8 milioane de lire sterline pentru o linie de procesare a hranei sănătoase: clienții au preferat tot mâncarea prăjită 13 septembrie Redacția 0 comentarii