Legătura dintre carbohidrați și „hormonul fericirii”. Experții spun că nu trebuie să excludem complet carbohidrații din alimentație, ci să-i păstram pe cei „sănătoși”, precum grâul, orezul și cerealele integrale 30 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un business italian cu vechime de peste un secol în domeniul cărnii se reconvertește exclusiv pe produse din proteine vegetale 30 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cât ar trebui să cântărească o porție ideală de ovăz la micul dejun pentru beneficii maxime? Cantitățile mari pot duce la îngrășare / E foarte important și ce adăugați la ovăz 30 septembrie Redacția 0 comentarii
Chirurgia bariatrică – ce nu înțeleg mulți oameni despre operația care se face pe stomac, nu pe creier / Procedura nu înseamnă că scapi pe viață de grija de a mânca sănătos, spune nutriționistul Tania Fântână 30 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Nu te simți bine? Există alimente care te pot ajuta să te pui pe picioare / Ghimbirul, supa de pui și cea de oase, în top 30 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce să mănânci ca să fii mai fericit: Ouăle, somonul, legumele și fructele stimulează secreția de serotonină și dopamină/ Aceste alimente susțin sănătatea intestinală, pentru că de acolo, se pare, că pornește secreția “hormonului fericirii” 30 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Gustări rapide cu care să rezolvi o cină sățioasă. Au un pic din toți nutrienții vitali. Legume, proteină, grăsimi, amidon 30 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Există alimente care te ajută la digestie și reduc aciditatea. Un nutriționist ne sfătuiește cum să le consumăm 30 septembrie Redacția 0 comentarii
În doze moderate, cafeaua poate fi de ajutor în gestionarea depresiei și menținerea sănătății inimii și poate preveni aparitia demenței 30 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutrienții din alimentele de sezon combat stresul și oboseală. Principalele fructe și legume de toamnă 30 septembrie Redacția 0 comentarii
Te gândești să devii vegan? Vei beneficia de fibre și antioxidanți, dar te vei confrunta cu lipsa B12, o vitamină ce spriijină funcționarea celulelor nervoase și formarea globulelor roșii din sânge 30 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Adevărul despre grăsimile saturate: Trebuie reduse, dar aveți grijă cu ce le înlocuiți! În niciun caz cu zahăr și crabohidrați / Somonul, cerealele integrale, nucile și semințele pot scădea riscul de infarct și accident vascular cerebral 29 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ovăzul este sănătos? Iată cum să faceți din el un mic dejun și mai bun / Ce variante ar trebui să aleagă cei care au probleme cu glicemia 29 septembrie Redacția 0 comentarii
Câtă proteină înseamnă prea mult? Profesori de la universități de prestigiu din lume spun că este greu să consumăm exces de proteine, dar ne sfătuiesc să evităm suplimentele proteice / Micul dejun ar trebui să conțină proteine; alege-le pe cele de origine vegetală sau din carne slabă 28 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 30 septembrie – 6 octombrie. În această săptămână, un meniu ovo-lacto vegetarian cu legume de sezon 28 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
O cercetătoare în nutriție de la King’s College ne spune cum mănâncă pentru a evita scăderea glicemiei după-amiaza, care duce la oboseală, pofte și toane / Secretul stă în micul dejun 28 septembrie Ioan Radu 0 comentarii
Acestea sunt cele mai bune și cele mai rele gustări de dinainte de culcare pentru metabolism și somn, susțin 3 experți în sănătate / Înghețata seara poate duce la îngrășare 28 septembrie Ioan Radu 0 comentarii
Mulți oameni cred că ceaiurile le ajută ficatul, „detoxificându-l”. Un studiu îi dezamăgește pe unii: altceva se întâmplă în corp când acestea sunt băute / Microbiota intestinală, perturbată de alcool 28 septembrie George Mănescu 0 comentarii
Cum pot să-mi reduc aportul de sare? Ce alimente au un conținut mare de sare? – Tania Fântână, nutriționist 27 septembrie Redacția 0 comentarii
Ce e mai bine să faci: să bei câteva guri de vin zilnic sau să „dai gata” o sticlă într-o singură zi, o dată pe săptămână? – Tania Fântână, nutriționist, despre excesele alimentare 27 septembrie Tania Fântână 1 comentarii
Cercetătorii pun la îndoială faptul că untul de arahide ar fi un aliment chiar sănătos/ Ei ne recomandă să mâncăm nuci, migdale și arahide întregi, pentru că ne-ar putea feri de cancer și boli cardiovasculare 27 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ovăz decorticat, merge și dimineața dar cel mai bine la prânz și cină. Cum se prepară și cu ce îl putem combina pentru o masă completă 27 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Care este alcoolul cel mai sărac în calorii? Nutriționiștii au alcătuit un top, iar Bloddy Mary este cea mai slab calorică băutură, urmată de șampanie și spritz 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Se poate slăbi mâncând seara doar un iaurt? Da, dar nu trebuie să devină un obicei, spune o nutriționistă 26 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Carne hibrid: inovație de la Facultatea de Inginerie Alimentară din Timișoara/ Salam, pateu, crenvurșt și parizer cu ingrediente vegetale 26 septembrie Ștefan Both 0 comentarii
Gutuia, acest minunat fruct de toamnă, are 7 beneficii surprinzătoare pentru sănătate/ Bogată în vitamine, minerale și fibre, ea ar putea ajuta la slăbit, atenuarea ridurilor, prevenirea alergiilor și normalizarea colesterolului și tensiunii arteriale 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mick Jagger (vocalul trupei Rolling Stones) are 81 de ani și este într-o formă spectaculoasă. A fost acuzat că a făcut un pact cu diavolul, dar secretul său stă în dietă 26 septembrie Redacția 1 comentarii
Cercetătorii confirmă: Există beneficii uimitoare ale consumului de avocado/ Cine mănâncă, zinic, 1/3 de avocado ar putea slăbi, va avea tenul mai sănătos și își va îmbunătăți starea inimii 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Care alimente nu conțin deloc colesterol. Cum ajută ele sănătatea și cum le putem integra în dieta de zi cu zi 26 septembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Combinația nr. 1 pentru micul dejun care ajută sănătatea cerebrala. Nu trebuie să prepari nimic, doar să le amesteci 26 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Singurul aliment surprinzător pe care un cardiolog nu l-ar mânca niciodată la cină/El spune că preparatele din carne procesată sunt cele mai dăunătoare 26 septembrie Redacția 1 comentarii
Carotenul, pigmentul natural din fructe și legume. Aduce beneficii vederii, întărește imunitatea și sănătatea pielii 26 septembrie Redacția 0 comentarii
Un plan simplu, în 3 pași, ar putea opri pofta de zahăr: Fă un duș fierbinte, ieși la plimbare și mănâncă pește, ouă și carne 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutri-Score, prilej de contre între opoziție și putere. Un deputat acuză partidele de guvernământ că nu au acceptat introducerea Semaforului Alimentelor încă din 2022 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Dieta în ciroză: Pacienții cu boală hepatică avansată trebuie să mănânce des, cantități mici, și să se axeze pe carbohidrați, grăsimi saturate și proteine, pentru a avea energie și a nu pierde masă musculară 25 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Diferența între laptele de vacă și cel de capră explicată de o farmacistă cu pregătire de nutriționist: Au cam aceeași nutrienți, dar globula de grăsime din cel de capră este mai mică, probabil de aceea se digeră mai bine 25 septembrie Redacția 0 comentarii
7 sfaturi alimentare ce pot ajuta la gestionarea endometriozei/ Boala nu are tratament specific, dar dacă mănânci fructe și legume și eviți carnea roșie și glutenul îți poți atenua simptomele 25 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
10 false mituri despre cum ar trebui să fie micul dejun. Care sunt regulile cu adevărat importante 25 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dermatologii, pe cale să scoată ciocolata de pe lista neagră a alimentelor ce provoacă acnee/ Ei consideră că pâinea, pastele și unele fructe ar putea genera această problemă a pielii 25 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutriționistul celebru pe rețelele sociale asigură: „Vei pierde în greutate pentru totdeauna”. Nu trebuie să suferi de foame când încerci să slăbești și nici să elimini anumite alimente care îți plac 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Ce sunt carbohidrații complecși și ce îi diferențiază față de alte tipuri de carbohidrați? Tot ce trebuie să știi despre acești nutrienți 24 septembrie Redacția 0 comentarii
Cinci alimente care îți vor îmbunătăți sănătatea intestinală/Sunt gustoase, accesibile și favorizează pierderea în greutate 24 septembrie Redacția 0 comentarii
Vrei să previi sau să tratezi crampele musculare? Trebuie să mănânci banane, avocado, lapte, somon și alte câteva alimente bogate în electroliți 24 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum faci năut crocant rapid, în tigaie, cu condimente după preferințe. Cea mai simplă și de succes idee pentru orice masă a zilei 24 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ciupercile ar putea ajuta la îmbunătățirea hipertensiunii arteriale/Alte studii au arătat că este o legătură între consumul de ciuperci și controlul glicemiei 24 septembrie Redacția 0 comentarii
Cele mai bune alimente pe care să le mănânci înaintea unei partide de sex/ În afara celor deja recunoscute, precum căpșuni, stridii și ciocolată, specialiștii recomandă și altele, la care nu te-ai fi gândit 24 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un studiu de la Harvard explică ce ar trebui să faci după 50 de ani ca să pierzi în greutate și să te menții suplu. Sfaturi pentru a-ți adapta dieta și activitatea fizică 24 septembrie Redacția 1 comentarii
Trei idei de fulgi de ovăz cu ou la micul dejun. Merg împreună? Cum le putem combina? 24 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Sardinele sunt un aliment sănătos? O nutriționistă spune că da, pentru că ele pot ajuta la menținerea siluetei și a sănătății inimii și stimulează secreția “hormonului fericirii” 24 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Condimentează-ți ceașca de cafea! Adaugă aceste cinci ingrediente pentru mai multă aromă și pentru a lupta împotriva microbilor, inflamațiilor, bacteriilor și nu numai 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii