VIDEO Noua cramă Planeta 1.0 a Podgoriilor Faustino (Rioja, Spania). Cum se construiește un proiect eco-friendly 27 septembrie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Hamsii proaspete, gata în 10 minute în airfryer. Se vindeau în piață ca pâinea caldă 27 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Pasta, patate, provola – o rețetă rapidă de paste cu cașcaval și cartofi de inspirație napoletană 27 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mic dejun de duminică: mug cake rapid, la microunde. O rețetă cu mere în compoziție, fără zahăr adăugat. Sau, în loc de mere, dovleac, pere, banane 27 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
FOTO: ”Ce am mâncat bun în vacanță”: Trdelník praghez, variantă de kürtőskalács în care se pun înghețată și fructe 26 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Secretul chiftelelor reușite. Ce să nu greșim ca să avem și gust și aromă apetisante, dar și textură plăcută 26 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Chef Cătălin Scărlătescu va lansa noi rețete în cartea sa digitală „Grătar de Călător” de pe platforma FoodFix: Am pus nu doar rețete, ci și povești. Fiecare preparat vine cu o bucată din experiențele mele 26 septembrie Redacția 0 comentarii
Rețete pentru studenți. Cartofi cu ardei și măsline într-o singură tigaie. Pe post de garnitură sau de mâncare de post 25 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Care sunt cele mai bune orașe gastronomice din Italia în funcție de mâncărurile lor specifice 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Una din cele mai bune cărnuri de vită din lume este produsă de o companie japoneză: Toriyama Co. supraveghează întregul proces de producție, de la nașterea vițelului până la prepararea și expedierea cărnii 24 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Rețetele Juanitei. Vichyssoise, cea mai rafinată supă cremă. Am ”furat” rețeta lui Martin Berasategui 24 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Garnituri vegetale: Trei rețete rapide cu varză de Bruxelles sotată. O variantă cu bacon și două variante de post 24 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cei mai extravaganți 10 hamburgeri de pe planetă. De la foiță de aur și broaște, la cărbuni, fum și alcool 22 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Spaghetti cu sos crud din pătrunjel și alte ingrediente mediteraneene, inventat de actrița Sophia Loren 22 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Poveștile gastronomice ale Greciei insulare: La taverna Tsitsanis sunt oferite brânzeturi și legume din ferma proprie/Printre clienți s-a numărat și actrița Monica Bellucci 22 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Prânzul de duminică. Ossobuco alla milanese, rețetă tradițională din Lombardia. Se poate servi cu risotto galben cu șofran, piure de cartofi, mămăligă sau ciuperci la tigaie 22 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de mic dejun sănătos: Clătite de dovleac, fără zahăr adăugat. Bune și în combinații sărate, și dulci 22 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Trei versiuni simple de burger vegetal la care se poate adăuga și un mic procent de carne. Cum se poate prepara cel mai ușor o compoziție acasă din alimente simple și la îndemână 21 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
A început Cous cous fest, sărbătoarea care în fiecare început de toamnă reunește în Sicilia patru continente. România a fost câștigătoarea ediției din 2021. Ateliere de cușcuș în direct 21 septembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Tartă din făină de castane, rețetă tradițională italiană. Dulce în mod natural, fără zahăr adăugat, fără gluten, fără lactoză, complet vegetală. Perfectă la cafeaua de dimineață 21 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Paste cu (mai) nimic atunci când bate vântul prin frigider. Ce soluții rapide avem la dispoziție 20 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
20 septembrie – Ziua internațională a paella. Preparatul de orez este simbolul gastronomic al Spaniei 20 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce conține o rație individuală de luptă pentru 24 de ore primită de un militar român: Gulaș de vită, în pachetul de mic dejun / Ce oferă pentru prânz și cină? 18 septembrie George Mănescu 1 comentarii
Rețete pentru studenți. La ciambotta – o mâncare italiană din toate legumele începutului de toamnă, gata în jumătate de oră 18 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cărțile de bucate, o istorie a celor care au documentat de-a lungul timpului gastronomia românească/ Cine gătea în casele din secolele trecute și după ce rețete 17 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Top 16 cei mai nesănătoși cheeseburgeri din America. Pe ce poziții s-au situat produsele de la McDonald’s și Burger King, lanțuri prezente și în România – studiu 17 septembrie Ioan Radu 0 comentarii
„Pastrami”, unul dintre puținele cuvinte englezești care vine de la pastramă. Ambasada României în SUA popularizează această legătură etimologică 17 septembrie Redacția 0 comentarii
Rețete antirisipă. Chiftele din pâine uscată, cu brânză și ouă în compoziție. Se pot face și cu sos sau lua la pachet 17 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Italia învinge Belgia în deplasare pe terenul street food: Focaccia, cel mai recent gol înscris în poarta gustului autohton 16 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Comfort food. Caserolă cu cartofi și dovlecei în tigaie, fără cuptor. Straturi de legume alternate cu brânzeturi ușoare 16 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Conserve. Cum fac italienii sos de roșii la borcan pentru iarnă. Cam câte borcane face o familie medie 16 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Prânzul de duminică. Lasagna cu sos ragù bolognese. Cum se face de la A la Z, rețetele și procedeul pentru sosul cu carne, sosul bechamel și clasicele foi de lasagna 15 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cât de nesănătos mănâncă italienii dimineața, în ciuda faptului că se mândresc atât de mult cu dieta mediteraneană 15 septembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
VIDEO Produse de km 0 în piețe din Spania. Unde își fac localnicii cumpărăturile în fiecare săptămână 14 septembrie Ioana Costescu 1 comentarii
Pastele de vineri seara. Bucatini cu sos amatriciana, rețetă tradițională de la Roma. Sosul este din roșii cu falcă de porc/guanciale 13 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dulceață de ardei iuți. Un sos rafinat care pune în valoare brânzeturile, dar merge și la fripturi 13 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Balul Strugurilor de la Vârșeț, eveniment grandios care anul trecut a atras 200.000 de oameni / Zeci de mii de români trec granița pentru a participa la acest festival al toamnei, loc în care se degustă vin de calitate, se mânâncă bine și mai ieftin 12 septembrie Ștefan Both 0 comentarii
Episodul 4. Valea Aranului – Gastronomia locală. Restaurante de top, produse de km 0 și mâncarea tradițională care seamănă cu sarmalele românești 12 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Oamenii adaugă ouă întregi, inclusiv coji, în cafeaua de dimineață. Este periculos acest obicei? 12 septembrie Redacția 0 comentarii
Ceapă tocată în saramură. Poate fi un aperitiv sau poate însoți un fel principal. Cum se face și cât se poate conserva 11 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO Rețetele Juanitei: Tortilla de patatas. Omleta spaniolă cu cartofi prăjiți 11 septembrie Redacția 0 comentarii
COMUNICAT: Un jurnalist vrea să înființeze în România un muzeu al sarmalelor 11 septembrie Redacția 0 comentarii
Cel mai vechi restaurant din lume este în Madrid. Are în ofertă purceluș de lapte pe care îl prepară în cuptorul vechi de aproape 300 de ani 11 septembrie Redacția 0 comentarii
Carnea de cal, plămânii și alte 11 tipuri de carne care înainte erau consumate, dar acum sunt interzise în SUA 10 septembrie Redacția 0 comentarii
Sos de roșii preparat în cinci minute/O jurnalistă din Statele Unite pasionată de bucătărie pledează pentru gătitul acasă 8 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
„Ce am mâncat bun în deplasare”: Low Carb Spaghetti con Pollo, lângă Poarta Brandenburg din Berlin 6 septembrie Adrian Popa 1 comentarii
Pastele de vineri seara. Dor de Grecia? Fusilli cu vinete sotate, feta și usturoi – o rețetă și mai multe posibilități 6 septembrie Redacția 0 comentarii
O minirevoluție este pe cale să se producă: Paste din aluat fermentat. Cum le poți face acasă adăugând maia sau aluat dospit pentru pâine. Sunt mai ușor de digerat 5 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ți-a plăcut ce ai mâncat în Grecia? Iată câteva rețete de mâncare grecească ușor de gătit acasă, după ce te-ai întors din vacanță 5 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete superușoare. Cum poți combina rapid și ușor legumele verii cu ouăle, într-un preparat într-o singură tigaie 5 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii