Cum se face un dressing simplu pentru salată. Varianta neutră și 3 combinații aromatice de dressing de iaurt 29 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Gusturile copilăriei: O incursiune în amintirile culinare ale unui valencian crescut într-o societate machistă / „Iarna erau mai consistente mâncărurile (…) Întotdeauna era o salată în centrul mesei” 29 august Andreea Drăghici 0 comentarii
Garnituri vegetale: Vinete în tigaia grill. Pot fi servite cu carne, pește, brânzeturi, omletă, salată, sos de roșii sau alt dressing, cu humus, în sandviș 29 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de mic dejun sănătos. Două versiuni de clătite din făină de năut. Fără gluten, sunt bune și în combinații sărate, la prânz, la cină sau ca gustare 29 august Mihaela Găneț 0 comentarii
FOTO Ce am mâncat nou în vacanță: „Am descoperit în Statele Unite langoș cu umplutură de tacos, adică ceea ce se cheamă aici Indian tacos” – conf. dr. Eduard Nemeth, arheolog 28 august Filip Constantin 0 comentarii
Un bucătar care s-a săturat de Franța din cauza taxelor povestește cum și-a găsit fericirea la 52 de ani în Indonezia 28 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Un influencer din Madrid, criticat după ce a consumat o masă scumpă la cel mai cunoscut restaurant de fructe de mare din Spania/”„Sunt din Vigo și mănânc mai multe fructe de mare de calitate plătind o treime din prețul exorbitant plătit de tine”, i-a reproșat un utilizator 27 august Filip Constantin 0 comentarii
Comfort food pentru prânz sau cină: Pulpă de vită cu ardei. Se poate servi cu piure de cartofi, orez sau pâine 27 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Valea Aran – Episodul 2: Brânza artizanală fabricată într-o căsuță cu zorele și muzeul de unelte agricole prinse pe pereți 26 august Ioana Costescu 0 comentarii
Vinete ca alternativă la carbohidrați? Caserolă cu felii de vinete în loc de foi de lasagna. Cu spanac și ricotta, scăldate în sos marinara 26 august Redacția 0 comentarii
Expertă în longevitate, dietetician: „Sunt din Japonia, patria unora dintre cei mai longevivi oameni din lume: băutura nr. 1 pe care o consum în fiecare zi” 26 august Ioan Radu 2 comentarii
O terasă la înălțime pentru iubitorii de iahting. Unde poți lua masa în Barcelona și urmări în același timp regatele de yachting din Cupa America 2024 25 august Redacția 0 comentarii
Prânzul de duminică. Saltimbocca sau feliile de carne de vită cu prosciutto care „sar singure în gură”. Este una dintre cele mai cunoscute rețete italiene 25 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Atena gastronomică, ofertată turiștilor în cadrul unor tururi culinare/„Mâncarea te ajută să înțelegi oamenii” – turist londonez 24 august Filip Constantin 0 comentarii
Rețete super ușoare pentru weekend. Chiftele de quinoa în trei variante: cu carne de pui, cu năut sau cu cartofi. Bune de luat și la pachet 24 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Ucraina sărbătorește astăzi ziua Independenței: Rețeta tradițională de pui Kiev. Care sunt cele mai cunoscute specialități gastronomice 24 august Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO Valea Aranului – Episodul 1: Ce au în comun Munții Anzi, Pirinei și Ghidul Michelin? Un restaurant peruan. Proprietarul e un cuplu peruano-român care a ajuns din întâmplare să se ocupe de gastronomie 23 august Ioana Costescu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti cu pui și lamaie. Piccata de pui. Mai multe rețete în una 23 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce cadouri gourmet poti aduce cu tine în bagaj după un city break în Italia. Există și servicii shop&delivery în aeroporturi 23 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Te-ai întors din vacanță și nu îndrăznești încă să aprinzi aragazul? Iată trei idei de meniuri fără să gătești nimic 22 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum alegi și la ce trebuie să te aștepți de la o tavernă când ești în vacanță în Grecia. La ce detalii să fii atent 22 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Restaurantul-concept din Salonic de neratat în vacanță: Ergon Foods, spațiul gastronomic creat de doi frați care promovează bucătăria greacă. Plus: nu ratați înghețata de caimac 22 august Sofia Roman 0 comentarii
Cel mai ușor desert rece și fără multe calorii când vii din vacanță și n-ai chef de gătit. Seamănă cu tiramisù dar este mai dietetic 22 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete pentru studenți. Ouă în Purgatoriu sau gustul simplu și bun al unei zile de vară. Un preparat rapid, sănătos și pe placul tuturor 21 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Experiența culinară pe un superiaht: Ce mănâncă cei puternici și bogați pe vasele lor luxoase / Mesele sunt evenimente care combină mâncăruri excepționale, servicii impecabile și peisaje impresionante 21 august Ioan Radu 1 comentarii
13 alimente super sănătoase și delicioase pe care le poți mânca în Grecia la taverne 20 august Ioan Radu 0 comentarii
Ulei și oțet în salată? Sunt și mai interesante dacă sunt aromatizate, pe principiul oțetului balsamic. Cu fructe, flori, ierburi aromatice sau condimente / Rețeta cunoscutului fire cider 20 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Garnituri de legume: Rețeta franceză clasică de ratatouille, varianta la cuptor. Preparat în tigaie, seamănă cu ghiveciul balcanic 20 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Straniul caz al brânzei cu viermi din Sardinia care nu se poate vinde legal dar pe care toată lumea o caută 20 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete superușoare post weekend. Frittata de ouă cu dovlecei și ceapă. Meniu ideal vara, alături de o felie de pâine integrală cu maia și o salată de legume 19 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Mic dejun proteic din trei alimente de bază recomandate de nutriționiști. Clătite americane din 3 ingrediente, fără zahăr și fără făină 19 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Chisălița, o mâncare simplă din prune care te poate răcori în zilele caniculare/În Oltenia sunt folosite așa numitele ”prune albe”, care se coc timpuriu 18 august Filip Constantin 0 comentarii
Prânzul de duminică. Rece, de vară fierbinte: salată de pui cu cartofi, ouă și castraveți murați. Există multe salate cu cartofi dincolo de salata orientală 18 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Un aliment popular promovat ca un superaliment: midiile cu buze verzi, crescute în ferme din Noua Zeelandă, vândute în peste 70 de țări 17 august Filip Constantin 0 comentarii
Aceasta este cea mai scumpă brânză maturată din lume: se produce într-un mic sat din Asturias, Spania. În 2023 a stabilind un nou record Guinness 16 august Redacția 0 comentarii
Un model interesant de home restaurant din Italia: o asociație de gospodine care gătesc și servesc mâncare pentru public la domiciliul propriu 16 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Secretele liuticii, deliciul din tomate de la nord și sud de Dunăre, explicate de bulgăroaicele din Izvoarele 16 august Cosmin Dragomir 0 comentarii
Trei idei de granita aromate, răcoritoare, hidratante, rapide: cafea, lămâie, cocos 16 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti cu creveți și roșiile verii. Rapid, decis, satisfăcător, gustos, sănătos, ideal pentru începutul sfârșitului de săptămână 16 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Plăcintele cu brânză de oaie de la Iordanis, bunătățile pentru care se calcă pe picioare turiștii ajunși în Hania – Creta/Patiseria datează de peste un secol 16 august Filip Constantin 1 comentarii
Sosul de pește, ingredientul emblematic al bucătăriei vietnameze, obținut din anșoa și sare/Fermentarea durează 12 luni, pentru a atinge standardele de calitate cerute de clienții internaționali 16 august Filip Constantin 0 comentarii
Bunicuța Silvi, 83 de ani și 5 milioane de followers. De la rețetele filmate în joacă de nepot la curtea Emirului din Qatar. „80 de euro pe o mâncare gourmet? Eu cu 80 de euro mânânc o lună” 16 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Cremă de cocos ușoară și rapidă pentru un desert de vară cu puține calorii: adăugată peste fructe, cu un fursec deasupra. Nu mai mult de unul… 15 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete pentru studenți: Pizza din lipie arăbească, sos de roșii și mozzarella. Gata în 10 minute, în tigaie 15 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce mâncau mesopotamienii la cină / O rețetă de tocăniță de miel veche de 4.000 de ani 15 august Redacția 2 comentarii
Italia: 93% din produsele alimentare tradiționale (PAT) provin din comunitățile mici. Ele salvează astfel și turismul dar sunt susținute printr-o lege a comunelor mici 13 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete cu orez: Orez negru cu somon și mazăre în stil oriental. Ideal pentru un prânz sau cină rapide în zilele lucrătoare 13 august Mihaela Găneț 0 comentarii
O idee a lui Yotam Ottolenghi cu cele mai cărnoase și mai dulci roșii din lume. Varietatea Buffalo Steak poate ajunge și la 1 kg 12 august Mihaela Găneț 0 comentarii