FOTO/VIDEO Opinie: Am încercat noul meniu românesc de la Casa Timiș, restaurantul care a câștigat primul loc la categoria „Experiențe gastronomice” din cadrul competiției Destinația Anului 2024 / Printre preparate: Zamă de șalate cu papară și afumătură și înghețată de Fetească Albă 30 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Ziua Internațională a Burgerului, 28 mai. „Eu nu fac diferența între burgerul din carne și burgerul vegetal” – chef Adrian Solzaru 28 mai George Mănescu 1 comentarii
Salata de boeuf la români. Rețetă din 1926: „E mult mai fină și mai gustoasă cu carne de pasăre” 28 mai Cosmin Dragomir 1 comentarii
Eros, thanatos și bucătărie. Tarta proteică a lui Freud, rețetă super simplă pentru un preparat extrem de actual, bună în loc de pâine 27 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum și când au ajuns sarmalele în Japonia. Și nu, nu vorbim despre suhsi 27 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Tradiții culinare la Polovragi, în Nordul Gorjului: Tocan de oaie și cozonac de casă, pregătite în gospodărie, pentru mese care îi adună laolaltă pe vecini 25 mai George Mănescu 0 comentarii
Atracțiile gastronomice ale regiunii Calabria, promovate la celebrarea a 30 de ani ai Camerei de Comerţ Italiană pentru România 24 mai Redacția 0 comentarii
Festivalul Produsului Tradițional, organizat de USAMV Cluj-Napoca. Printre produsele prezentate de studenți: gulaș secuiesc, zamă de șelate, păstrăv afumat în cobză de brad sau mălai dulce 24 mai Ioan Radu 0 comentarii
Locuitorii din zona Banatului mâncau în neolitic broaște țestoase, mai ales în timpul verii / Supa de broască țestoasă, consumată în secolul 19 23 mai Redacția 0 comentarii
Chefi cu stele Michelin din Spania și restaurantele lor: Martín Berasategui și Fonda din Barcelona 22 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Cultura de wasabi (hreanul japonez) ar putea fi aclimatizată în Europa / O firmă din Irlanda a făcut în acest scop cercetări în fermele din Japonia 18 mai George Mănescu 0 comentarii
VIDEO Rețetele Juanitei: Paella Valenciana – rețeta clasică a unui preparat secular 18 mai Ioana Costescu 0 comentarii
„Cel mai francez bucătar din lume”: Alain Ducasse are 34 de restaurante și 21 de stele Michelin 17 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Rețete italiene: Pasta alla Norma, paste cu sos de roșii și vinete, ca o capodoperă lirică 16 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
„În țările arabe abia așteptăm carnea de vită din România” – Chef Moha Ghanem, Iordania 16 mai George Mănescu 0 comentarii
România Atractivă: Bucătăria tradițională, inclusă pe lista celor mai importante obiective turistice românești 16 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
De ce spaghetti alla carbonara și farfalle al pesto și nu invers? Câte feluri de paste există și cu ce se combină fiecare 13 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Guacachile: O imitație de guacamole cu tradiție, preparat din doar patru ingrediente, fără să includă avocado 12 mai Redacția 0 comentarii
Ce serviți: un „moldovean picant” sau o „mămuca” dulce? / Idei de marketing inspirate antreprenorilor ieșeni de specificul regional 10 mai George Mănescu 0 comentarii
20 de asocieri de mâncăruri și băuturi recomandate de un bar popular din Australia 10 mai Redacția 0 comentarii
Italienii au descoperit cozonacul: „Prăjitura românească nu este nici prăjitură de Crăciun, nici prăjitură cu prune” / Rețetele sunt transmise din generație în generație 9 mai Redacția 1 comentarii
Un brutar francez își sfidează conaționalii și scoate pe piață croissantul vegan/Crescătorii de vaci pentru lapte se tem că noile tendințe culinare le pun în pericol afacerile / Va avea veganismul succes în Franța? 6 mai George Mănescu 0 comentarii
Ce se mânca de Paști, acum aproape 100 de ani: Pască, supă de cartofi, spanac spaniol, vițel cu bame, colțunași cu creier și sitari la minut / „Mâncărurile vin mereu, fără să-ţi poţi da seama de unde vin şi unde dispar” 4 mai Bratu Alin 0 comentarii
Trei idei de drob alternativ inspirate de cel de Paște: de carne, de pește, de năut 3 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Peştele, nelipsit de pe masa de Paşte în Deltă / Reţeta, spusă „dintr-o suflare”, a unei plachii din peşte 3 mai Redacția 0 comentarii
Pipiridzi tângâsiti, mâncarea „aromânilor săraci” care a ajuns la modă în restaurantele fancy / Rețeta originală a deliciului care e gata în mai puțin de-o oră: Doar patru ingrediente, poți să-l savurezi și cald, și rece 3 mai Andreea Pavel 0 comentarii
Ce au mâncat Iisus și apostolii la Cina cea de Taină și ce mâncăruri au fost pictate în reproduceri celebre ale evenimentului / Într-un tablou apare un porcușor de Guineea rumen și apetisant 2 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Preot: Nu se poate spune că se moare de foame în post, dar postul înseamnă înfrânare / Cum prepară părintele, gurmand din fire, shaorma de post 2 mai Redacția 0 comentarii
VIDEO Festival du Bonheur, pentru gurmanzi și fanii street food care își petrec mini-vacanța pe litoral: Ce poți să mănânci și să bei la evenimentul din Mamaia Nord și la ce prețuri 1 mai Delia Dascălu 1 comentarii
Marcello Mastroianni se ducea la Paris cu paste cu fasole în valiză. O rețetă vegetală veche de milenii, cu infinite variante, ideală de toamna până primăvara 1 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetă din Imperiul Roman: Friptură de miel sau de ied cu lapte și miere 30 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Mureș: Mămăliga „tocșită” și gălușcele – preparate tradiționale la Sânpetru de Câmpie / Cum se prepară prăjitura din mălai 30 aprilie Redacția 0 comentarii
EXCLUSIV Sondaj: Românii consideră că Grecia și Turcia sunt cele mai atractive țări din punct de vedere culinar / 62% alocă 25-50% din buget mâncării în vacanță / Ce fac respondenții cu animalele de companie când pleacă în concediu? 30 aprilie Adrian Popa 1 comentarii
Cea mai bună brânză din Spania se numește „Don Nicolás” și este obținută din lapte de vacă, la o fermă situată în Insulele Canare 29 aprilie George Mănescu 0 comentarii
All’assassina, alla diavola, alla marinara. Trei rețete rapide de spaghetti din sudul Italiei bune pentru post dar nu numai 29 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Brânză cu foarte mult usturoi, rețetă din antichitate prezentată de British Museum / Prânzul simplu al unui agricultor 29 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Tochitură de peşte: Mâncarea specială pregătită la Mănăstirea „Movila lui Burcel” / Stareț: „Ceva simplu şi bun, apreciat de toţi cei care au ocazia să-l guste” 29 aprilie Redacția 0 comentarii
Concurs de pregătit marmeladă, organizat în Marea Britanie / Participă și un penitenciar pentru femei din Statele Unite / Festivalul, inclus în patrimoniul mondial UNESCO 28 aprilie Redacția 0 comentarii
Deliciile de la Mănăstirea Bujoreni: Ciorba falsă de burtă cu pleurotus şi pâinea de casă cu măsline 27 aprilie Redacția 0 comentarii
Cele mai simple sosuri de roșii de post / Ca și pizza, primul sos de roșii s-a născut tot la Napoli 27 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Sarmalele, un fel de mâncare care se prepară într-o mulțime de moduri / Maestru bucătar: „Eu nu cred că există casă, în România, în care să nu se fi făcut cândva sarmale” 26 aprilie Redacția 0 comentarii
5 filme, apreciate de critici, în care mâncarea joacă un rol important / Dacă vă pasionează gastronomia, trebuie să vedeți „The Lunchbox” 25 aprilie Ioan Radu 2 comentarii
Cum să faci sarmale murate. Rețetă și sfaturi de la un producător de legume bio și autorul Cosmin Dragomir 24 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Schimbări la Castelul de Lut Valea Zânelor: Proprietarul explică de ce a introdus voucherul de 50 de lei care poate fi folosit la terasă pentru mâncare / Accesul ar urma să fie restricționat și mai mult 23 aprilie Ioan Radu 1 comentarii