Ce măsuri vin în sprijinul fermierilor europeni, prin pachetul de simplificare, pentru ca aceștia să nu fie dezavantajați față de fermierii de pe alte continente, ale căror standarde de calitate sunt mult mai mici?
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Grație digitalizării, fermierul nu va mai raporta aceleași tipuri de date fiecărei autorități competente. Va exista doar un singurr control pe an, iar fermierii care fac agricutură organică vor fi considerați automat conformi, spune Cristina Cionga, director adjunct al Forumului APPR (Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania).
„A devenit tot mai evident decalajul acesta de competitivitate dintre agricultura UE si agricultura de pe alte continenete. Și atunci este pentru prima dată când vedem și auzim discutându-se în tandem despre cuplarea actiunilor de combatere a schimbărilor climatice cu competitivitatea. Europa trebuie să continue să producă și să producă în condițiile așteptate de consumatorii europeni. Și atunci fermierii trebuie cumva să fie răsplătiți pentru eforturile lor de a produce în aceste condiții, care sunt, să recunoaștem, cele mai stricte și mai grele, pentru că sunt standardele de producție cele mai înalte”, a susținut Cristina Cionga în cadrul producției G4Food, „Agricultura în schimbare”.