VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Cum au influențat românii gusturile oamenilor din Spania: Cremeșul românesc e pe gustul spaniolilor, dar le plac și sărățelele cu cașcaval și semințe

cremes si saratele Foto: G4Food

Carmen Dăneasă a început să facă prăjituri românești în urmă cu câțiva ani și să le vândă românilor din Barcelona pe grupurile de rețele sociale. A deschis apoi o cofetărie unde a încercat să-ți vândă prăjiturile. Dar românii veneau prea puțin și spanilor nu le-au placut, li se păreau prea dulci.

„Cremeșu le-a plăcut pentru că au și ei ceva asemănător, că au tipul de prăjitură cu foietaj cu cremă. În ceea ce fac acum singura să zic, chestie cu care am reușit să conving spaniolii și chiar le place, sunt sărățelele noastre. Eu am o rețetă de sărățele foarte bună, zic pentru că tuturor clienților, și români, le place. Sunt sărățele cu cașcaval și cu mix de semințe pe deasupra și m-am gândit eu pentru că veneau spaniolii și tot îmi cereau ceva sărat în afară de bocadillos (sandwich-urile lor) pe care le făceam și m-am gândit eu în bună zi, zic, ia să fac sărățele. Dar totuși m-am gândit, dacă fac sărățelele în forma asta a noastră, de bețișoare, iar li se pare ciudat și atunci m-am gândit, am luat frumos, am întins masa (aluatul), am luat o formă rotundă și le-am făcut, așa rotunde și chiar așa am pus și numele: biscuiți sărați cu cașcaval și mix de semințe și care intra și cerea așa le recomandam. Chiar am acum clienți fideli care când mi se termină sunt supărați.”

Proiectul este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România.

Montaj video: Sergiu Ioana

Citește materialul integral pe

De la Sarmale la Tapas | „Prăjituresele” românce din Spania / Amandina este desertul care amintește expaților de gustul dulce al copilăriei / Spaniolilor le plac cremeșul și sărățelele / Esența de rom pentru prăjituri se aduce din țară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *