Curiozități agrifood -15 august: Când a pus omenirea prima dată sare în mâncare și de ce?

sare, curiozitati agrifood Colaj foto: G4food.ro

Pe măsură ce omenirea a trecut de la condiția de vânători și culegători și a trecut la o viață mai sedentară pe măsură ce a început să practice agricultura, a apărut nevoia de a depozita și conserva alimentele. Din această nevoie a apărut în alimentație sarea.  A fost un pas epocal, care avea ulterior să revoluționeze creșterea demografică a comunităților.

Primele urme ale unor alimente cu sare au fost aproximte de arheologi ca datând de acum circa 10.000 de ani, din Mezolitic. Au fost descoperite de o echipă de arheologi italieni în situl preistoric Al Khiday din Sudan, pe malul Nilului.

Aici au fost găsite resturi de pește și sare în recipiente de argilă, despre care se presupune că erau adăugate în mâncare pentru a o conserva și a-i da gust. Un precursol al sosului fermentat de pește garum, din epoca romană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *