Curiozități agrifood – 11 octombrie: Peștele ton se consumă în întreaga lume, gătit sau sub formă de sushi. Dar ochii de ton sunt căutați doar în țările din Asia

ochi ton, curiozitati agrifood Colaj foto: G4Food

Ochii de ton se pot mânca și sunt considerați o delicatesă în anumite părți ale lumii, în special în Japonia și alte țări din Asia.

De obicei, sunt gătiți prin fierbere sau prăjire și sunt consumați pentru textura lor unică și conținutul ridicat de proteine, grăsimi sănătoase și nutrienți, cum ar fi acizii grași omega-3. În ciuda faptului că pot părea neobișnuiți, cei care i-au încercat spun că au o textură moale, similară cu a gelatinei, și un gust delicat.

Totuși, nu sunt foarte populari în alte regiuni ale lumii, dar în culturile unde se consumă, sunt apreciați pentru valoarea lor nutritivă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *