Cum se face siropul din lavandă / Rețeta simplă pentru o băutură răcoritoare, perfectă pentru zilele caniculare

Festivalul Lavandair Pick U FOTO Ștefan Both Festivalul Lavandair Pick U FOTO Ștefan Both

Florile de lavandă pe care le culegem de pe câmp pot fi utilizate atât în scop decorativ, cât și în scop culinar. Specialiștii recomandă ca odată ajunse acasă florile să fie împărțite în buchete de câte 70 până la 80 de fire care se agață cu florile în jos într-un loc uscat răcoros și ferit de lumina directă a soarelui.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Vă recomandăm să citiți și: FOTO-VIDEO | Soții Andrea și Zsolt Konti au renunțat la agitația urbană, după ce s-au confruntat cu burnout-ul, și s-au apucat de plantat lavandă: „Florile de lavandă se pot folosi și în gastronomie. Facem sirop, limonadă, înghețată cu aromă de lavandă. Se pot face și brioșe sau ciocolată aromatizată”

Uscarea durează aproximativ 10 zile, iar rezultatul va fi o tijă florală dreaptă ideală pentru aranjamente sau decoruri rustice.

Pentru utilizarea în bucătărie florile trebuie desprinse de pe tije. În această formă ele pot fi folosite în ceaiuri sau limonade. Iar dacă doriți să le transformați în condiment pentru deserturi este nevoie să le măcinați fin într-o râșniță de cafea.

Rețeta siropului de lavandă

Pentru a pregăti sirop de lavandă aveți nevoie de 500 de mililitri de apă, 150 de grame de zahăr brun, un pumn de flori uscate de lavandă și o lămâie.

Florile se spală, iar apa se pune la fiert împreună cu zahărul. Se amestecă până când zahărul se dizolvă complet apoi siropul se ia de pe foc și se lasă să se răcească până la aproximativ patruzeci de grade Celsius.

Când siropul s-a răcit se adaugă florile de lavandă și sucul de lămâie. Compoziția se lasă la infuzat cel puțin 20 de minute cu cât este lăsată mai mult cu atât aroma va fi mai intensă.

La final, siropul se strecoară și se poate consuma ca atare sau diluat cu apă în proporție de unu la doi.

Festivalul Lavandair Pick U FOTO Ștefan Both

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *