Laptele de migdale cumpărat din magazin este convenabil, dar cel preparat acasă este relativ ușor de făcut și mai puțin costisitor. În plus, să vă faceți propriul lapte de migdale acasă vă permite să controlați îndulcitorii și alți aditivi. În afară de curmale, care sunt în mod inerent dulci, această rețetă nu este îndulcită. Puteți adăuga puțină miere, sirop de arțar sau de agave, pentru a-l face mai dulce dacă doriți, arată eatingwell.
Laptele de migdale, alături de cel de soia este unul dintre cel mai întrebuințat, dintre tipurile de lapte vegetal. Este o alternativă la laptele de vacă pentru cei care au intoleranță la lactoză sau sunt vegani. Dar oricine se poate bucura de beneficiile multiple pe care le aduce sănătății laptele de migdale.
Ingrediente
- 1 cană de migdale crude
- 5 curmale fără sâmburi
- 1 baton de scorțișoară
- 5 ½ căni de apă (plus câtă e necesară pentru înmuiat)
- 1 linguriță extract de vanilie
- ¼ linguriță sare
- ½ linguriță miere, sirop de arțar sau sirop de agave (opțional)
Instrucțiuni
- Înmuiați migdalele și curmalele
Combinați migdalele, curmalele și batonul de scorțișoară într-un bol mare. Acoperiți cu apă și lăsați la înmuiat cel puțin 8 ore sau peste noapte. Apoi scurgeți migdalele și curmalele; aruncați batonul de scorțișoară. Clătiți migdalele și curmalele. - Amestecați ingredientele
Mixați migdalele, curmalele și 5 ½ căni de apă într-un blender până obțineți o consistență fină. Strecurați laptele de migdale printr-o sită căptușită cu două straturi de tifon (sau o pungă specială pentru lapte vegetal) într-un bol mare sau într-un recipient gradat. Adunați marginile tifonului (sau ale pungii) și strângeți pentru a extrage cât mai mult lapte de migdale posibil. Aruncați pulpa rămasă sau păstrați-o pentru alte utilizări (le puteți utiliza în smoothie-uri au la cereale) - Adăugați aromele
Amestecați extractul de vanilie, sarea și îndulcitorul (dacă folosiți) în laptele de migdale. Acesta se poate păstra la frigider până la 3 zile.