Chirimoya este un fruct extrem de dulce. Conținutul său ridicat de fructoză, cam 90 % îi permite să fie utilizat ca îndulcitor în diverse preparate, deserturi, dulcețuri, compoturi. De pildă eu îl pun în griș sau orez cu lapte ori când vreau să fac un coulis de fructe fără zahăr.

La gust seamăna cu o combinație de lichi, pară și ananas, iar textura este apropiată de litchi. Cel pe care îl am eu de exemplu este extrem de copt, poate chiar un pic prea mult. De obicei e mai verde.
Practic fructul se taie în două jumătăți, se elimimină micuțul cotor din centru. Se curăță coaja cu un cuțit (iese foarte ușor când e copt). Vedem că textura este ca niște solzișori de carne care au în mijloc un sâmbure negru.
Cu mâna separăm solzișorii, apoi din fiecare extragem sâmburele. Pulpa rămasă se consumă ca atare sau se folosește pe post de zahăr în deserturi.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
