Pregătirea siluetei pentru zilele de plajă, din sezonul estival, este pe ultima sută de metri și pentru a te asigura că mănânci sănătos, urmează, potrivit eatingwell.com, principiile dietei mediteraneene – considerată de cercetători unul dintre cele mai sănătoase moduri de a mânca – bogată în legume, grăsimi sănătoase și surse de proteine slabe.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Iată un exemplu de meniu, pentru o săptămână, în care fiecare masă este mai ușoară, având aproximativ 400 de calorii, fiind, totuși, extrem de sățioase.
Planul tău de mese, pentru cinele mediteraneene de doar 400 de calorii
- Tăiței de dovlecel cu pesto și pui – Dacă îți place să îți stabilești obiective de sănătate, aplicarea principiilor din planul de mese al acestei săptămâni este o strategie sustenabilă pentru a le atinge. Elementul-cheie este că aceste cine sunt la fel de delicioase pe cât sunt de sănătoase. Asta este important, pentru că atunci când mănânci mese care îți plac cu adevărat, ești mai predispus să menții un stil de viață sănătos pe termen lung. În plus, nu elimină niciun grup alimentar, așa că nu vei simți că îți lipsește ceva.
- Cina de duminică începe săptămâna într-un mod delicios – Am dat un plus de savoare clasicului pui la cuptor cu un sos de lămâie și piper (este AȘA de bun) și l-am servit cu broccoli sotat, aromatizat cu oțet balsamic și parmezan – o combinație perfectă. Iar salata de luni cu feta, kale și pere este orice altceva decât plictisitoare, iar dressingul cremos de lămâie și tahini, împreună cu un trio de semințe crocante, o duc la un alt nivel.
- Cina de marți – creveți cu usturoi și spanac într-o singură oală – combină arome delicioase cu o curățenie ușoară și folosește un kilogram întreg de spanac pentru a oferi multe substanțe nutritive. Pentru a crește și mai mult aportul de legume din această săptămână, adăugăm tăiței de dovlecel în meniul de miercuri și orez de conopidă pentru stir-fry-ul cu vită, ardei și păstăi de vineri. Poftă bună!
Meniul săptămânii, pentru cinele mediteraneeane de doar 400 de calorii
- Duminică: Pui la cuptor cu lămâie și piper, servit cu broccoli cu oțet balsamic și parmezan (416 calorii)
- Luni: Salată cu feta, kale și pere + 1 felie de baghetă prăjită (379 calorii)
- Marți: Creveți cu usturoi și spanac într-o oală, cu cușcuș din grâu integral (436 calorii)
- Miercuri: Tăiței de dovlecel cu pesto și pui (430 calorii)
- Joi: Chiftele simple de somon cu salată de rucola (424 calorii)
- Vineri: Stir-fry de vită, ardei și păstăi, servit cu 2 căni de orez de conopidă (379 calorii)
- Sâmbătă: Salată de quinoa cu legume (roșii cherry, castraveți, ardei gras) și avocado (380 calorii)
Porție mare pentru prânz/cină, repectând dieta mediteraneeană
Boluri Mezze cu chifteluțe grecești – Dintre toate rețetele noastre pentru prânzul pregătit din timp, cred că aceste chifteluțe de curcan cu spanac și feta, servite cu quinoa cu ierburi, sunt preferatele mele. Chifteluțele aromate, salata de quinoa cu lămâie și ierburi și prospețimea castraveților și roșiilor se combină pentru a crea ceva cu adevărat delicios. Aceste boluri sunt ideale pentru un prânz sățios, dar le poți pregăti și pentru o cină.
