Alimente hidratante care ajută și la menținerea glicemiei sub control / Sunt ieftine, la îndemâna oricui și asigură o dietă excelentă în special pentru cei cu diabet de tip 2

Cinci alimente hidratante care țin glicemia sub control FOTO: Dreamstime/ Ian Andreiev

Menținerea unei hidratări adecvate este esențială pentru sănătatea generală, în special pentru persoanele care trăiesc cu diabet de tip 2. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot duce la urinare frecventă, crescând riscul de deshidratare. În plus, rinichii, care joacă un rol crucial în filtrarea excesului de zahăr din sânge, pot fi suprasolicitați în condiții de deshidratare. Din fericire, există anumite alimente hidratante, care sunt bogate în apă și pot contribui la menținerea unei hidratări optime și la controlul glicemiei, conform Eating Well.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

1. Castraveți

Castraveții conțin aproximativ 95% apă, fiind o alegere excelentă pentru hidratare. O cană de felii de castraveți oferă doar 4 grame de carbohidrați, ceea ce îi face prietenoși cu nivelul zahărului din sânge. În plus, coaja lor furnizează fibre care pot preveni creșterile rapide ale glicemiei.

2. Pepene roșu

Pepenele roșu este compus în proporție de 92% din apă și conține doar 11 grame de carbohidrați per cană. Este o sursă bună de licopen, un antioxidant care poate sprijini sănătatea cardiovasculară.

3. Mere

Merele oferă aproximativ 86% apă și sunt bogate în fibre, în special în pectină, care ajută la încetinirea digestiei și la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge. Consumul merelor cu coajă maximizează aportul de fibre.

4. Grapefruit

Grapefruitul conține 88% apă și este o sursă excelentă de vitamina C. Are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că are un impact redus asupra nivelului zahărului din sânge.

5. Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este compus din 80% apă și oferă un conținut ridicat de proteine, care ajută la menținerea sațietății și la stabilizarea glicemiei. Este, de asemenea, o sursă bună de calciu și probiotice benefice pentru sănătatea digestivă.

Includerea acestor alimente hidratante în dieta zilnică poate contribui la o hidratare adecvată și la menținerea unui nivel sănătos al glicemiei. Este important să consultați un specialist în nutriție sau un medic pentru a adapta aceste recomandări la nevoile individuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *