Cină de post delicioasă: Tocăniță de ciuperci cu mămăliguță – gata în 30 de minute

Tocăniță de ciuperci. O rețetă de post, potrivită pentru vegetarieni. Sursa foto: Lottie Griffiths ( Unsplash)

În perioada postului, cinele trebuie să fie nu doar hrănitoare, ci și savuroase. G4Food îți propune azi o rețetă rapidă și gustoasă: tocăniță de ciuperci cu mămăliguță, ideală pentru o seară liniștită în familie. Se prepară în doar 30 de minute și nu necesită ingrediente complicate.

Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 14-20 aprilie/ Preparate adecvate pentru Săptămâna Mare și Prima Zi de Paște

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 500 g ciuperci champignon sau pleurotus, feliate

  • 1 ceapă mare, tocată

  • 2 căței de usturoi, zdrobiți

  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui

  • 1 linguriță boia dulce

  • 1 lingură pastă de roșii

  • Sare și piper, după gust

  • Pătrunjel proaspăt, pentru decor

Pentru mămăliguță:

  • 150 g mălai

  • 600 ml apă

  • Un praf de sare

Mod de preparare:

  1. Într-o tigaie adâncă, se călește ceapa în ulei până devine sticloasă. Se adaugă usturoiul și se mai lasă un minut.

  2. Se pun ciupercile feliate, se asezonează cu sare, piper și boia, apoi se lasă la foc mediu, amestecând din când în când, până când ciupercile își lasă și scad zeama.

  3. Se adaugă pasta de roșii și puțină apă (50 ml), lăsând tocănița să fiarbă încă 5-7 minute, până se îngroașă sosul.

  4. Între timp, se pregătește mămăliguța: apa cu sare se pune la fiert, apoi se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel, până când devine consistentă (aprox. 10 minute).

  5. Tocănița se servește fierbinte, alături de mămăliguță și se presară cu pătrunjel proaspăt.

Această cină de post este nu doar simplă, dar și reconfortantă, perfectă pentru serile răcoroase de primăvară. O opțiune excelentă pentru cei care doresc să mănânce sănătos, fără a petrece mult timp în bucătărie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *