Cină cu tăiței de dovlecel, pesto și pui/Rețetă ușoară, pentru o masă de seară ușoară, săracă în carbohidrați

Tăiței de dovlecel pentru cină. Sursa foto: Eating Well

Această rețetă de tăiței de dovlecel este sănătoasă și înlocuiește pastele din făină de grâu. În acest fel, nu vom consuma carbohidrați la cină, ceea ce ne va asigura un somn bun și, de asemenea, o digestie mai ușoară.

Odată ce dovleceii făcuți fidea, au timp să absoarbă sosul pesto cu ierburi, aceste fideluțe cu pui și pesto fiind perfecte pentru cină, notează Eating Well.

Ingrediente

  • 4 dovlecei de mărime medie sau mare
  • ¾ linguriță sare, împărțită
  • O mână bună de frunze proaspete de busuioc
  • ¼ cană semințe de pin, prăjite
  • ¼ cană parmezan ras
  • 1/4 cană plus 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 cățel mare de usturoi, tăiat în patru
  • ½ linguriță piper măcinat
  • 1 lira de piept de pui dezosat, fără piele, tăiat în bucăți

Cum procedăm

Puteți folosi un dispozitiv de tăiat legume în spirală sau orice dispozitiv care vă permite să tăiați dovleceii în fâșii lungi. Dacă nu aveți niciun astfel de dispozitiv, folosiți cuțitul pentru a obține fâșii subțiri și lungi de dovlecel.

Tăiați firele ici și colo, astfel încât tăițeii să nu fie prea lungi. Puneți dovleceii într-o strecurătoare și amestecați cu 1/4 linguriță de sare. Lăsați să se scurgă timp de 15 până la 30 de minute, apoi stoarceți ușor pentru a elimina orice exces de lichid.

Între timp, puneți busuiocul, semințele de pin, parmezanul, 1/4 cană de ulei, sucul de lămâie, usturoiul, piperul și 1/4 linguriță de sare într-un procesor de alimente (blender) și le procesați până devine un amestec aproape omogen.

Încălziți o lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați puiul într-un singur strat și presărați cu restul de 1/4 linguriță sare. Gătiți, amestecând, până se prăjește bine, aproximativ 5 minute. Se transferă într-un castron mare și se amestecă cu 3 linguri de pesto.

Adăugați apoi restul de o lingură de ulei în tigaie. Adăugați tăițeii de dovlecel și amestecați ușor până se încălzesc, 2-3 minute. Se transferă în castronul cu pui. Adăugați restul de pesto și amestecați ușor pentru a acoperi.

Valorile nutriționale (per porție)

  • 430 Calorii
  • 32g Grăsimi
  • 9g Carbohidrați
  • 29g Proteine

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *