Cercetători chinezi lucrează la un nou soi de porumb care conține peste 10% proteine, soiurile obișnuite având un conținut de aproximativ 8%, anunță postul național de radio din PRC.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Potrivit sursei citate, acest soi de porumb va fi utilizat în principal în creșterea animalelor, pentru a acoperi necesarul de furaje. Un procentaj ridicat de proteine în nutrețurile pentru animale ajută la creșterea mai sănătoasă a animalelor și o mai bună imunitate.
Producția de porumb din China a ajuns, în 2024, la 290 milioane tone. Creșterea cu un singur procent al nivelului proteinei dintr-o boabă de porumb înseamnă atingerea unui total de proteine de 2,9 milioane tone, ceea ce presupune la scară națională o reducere a importului anual de soia cu 7-8 milioane tone.
Strategia agricolă națională a Chinei a fost de curând redefinită și se mizează pe cercetare și inovație, pentru a depinde cât mai puțin de importuri.