Chec cu aromă de cafea, o variantă de mic dejun care ne introduce în atmosfera de weekend. Merge și ca desert, servit cu o cremă interesantă, de vanilie sau de mascarpone

chec-cu-aroma-de-cafea-mic-dejun-gustare-desert foto: ricettedalmondo.it

Clasicul chec dar cu o altă aromă. O aromă de cafea care cheamă la ea o altă aromă de cafea, pe cea din cană. Un fel de tranziție lină către zilele de weekend, pentru că e un preparat nu foarte dulce, moale și pufos, o mică indulgență după efortul unei întregi săptămâni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Poate fi acompaniat și cu lapte sau iaurt, înainte de cafea, și se prepară simplu cu ce avem prin frigider și cămară: făină, ouă, lapte, zahăr, ulei, cafea. Extrem de ușor de preparat și de copt, rețeta ideală pentru începători. O idee inspirată și adaptată de pe portalul ricettedalmondo.it.

Ingrediente pentru o tavă dreptunghiulară obișnuită

300 g făină de panificație obișnuită

3 ouă

2oo g zahăr

120 ml ulei de floarea soarelui

100 ml lapte

100 ml cafea tare, poate fi și instant

16 g praf de copt (1 plic)

Procedeu

Pentru a prepara această prăjitură, punem într-un bol ouăle și zahărul tos și le mixăm bine cu mixerul electric, până când amestecul devine o compoziție de consistență cremoasă. Apoi adăugăm treptat uleiul și laptele, continuând să amestecăm.

Cernem făina și o încorporăm puțin câte puțin, amestecând încet și cu atenție pentru a evita formarea cocoloașelor, după care adăugăm praful de copt.

La final, turnăm cafeaua amară, care va da aroma caracteristică acestui chec. Amestecăm până când compoziția devine omogenă, apoi o transferăm într-o formă clasică de chec, unsă cu unt și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt în ea.

Coacem prăjitura în cuptor ventilat preîncălzit circa 50 de minute, la 165°C. Alternativ, 170°C în cuptor static, circa 1h. Orice cuptor trebuie testat și cunoscut pentru ca ceea ce coacem în el să fie în final ceva reușit.

În final o putem și presăra cu puțin zahăr vanilat, dar asta atenuează puțin din aroma de cafea, așa că fiecare alege.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *