Un desert simplu și de efect pentru Halloween vine sub forma unor banane înghețate, transformate în „fantome” dulci și cremoase. Aromele de banană și ciocolată albă se combină într-un mod surprinzător, oferind un gust asemănător înghețatei, dar cu o tentă „înfricoșătoare.” Rețeta este rapidă, cu doar patru ingrediente la îndemână și perfectă pentru a impresiona copiii și nu numai, conform Good Food.
Ingrediente necesare:
- 200g ciocolată albă (o ciocolată belgiană din supermarket – cum ar fi Milka, Heidi sau Schogetten – funcționează excelent), ruptă în bucăți
- 4 banane coapte de mărime medie spre mare
- 85g nucă de cocos deshidratată (nu se va folosi toată)
- chips-uri de ciocolată neagră pentru decor
Mod de preparare:
- Începeți prin a topi ciocolata albă într-un castron mic, fie în cuptorul cu microunde (în sesiuni scurte la putere mare) sau pe baie de aburi, deasupra unui vas cu apă fierbinte (aveți grijă ca bolul să nu atingă apa). Odată topită, puneți ciocolata deoparte pentru a pregăti bananele.
- Curățați bananele, tăiați-le pe jumătate și introduceți un bețișor de înghețată în mijlocul fiecărei bucăți. Întindeți nuca de cocos într-un bol puțin adânc și pregătiți o tavă mare acoperită cu hârtie de copt. Verifiați dacă aveți spațiu pentru ea în congelator.
- Folosind o pensulă de patiserie, acoperiți fiecare jumătate de banană cu ciocolata topită, lăsând excesul să se scurgă. Presărați din abundență nuca de cocos peste ciocolată, apoi așezați bananele pe tava pregătită. Adăugați doi „ochi” și o „gură” din chips-urile de ciocolată. Dacă vreți, puteți decupa „sprâncene” din aceeași ciocolată. Congelați „fantomele” pentru cel puțin 4 ore. Pot fi ținute în congelator până la o săptămână.