Marshmallows de casă sunt surprinzător de ușor de făcut cu doar câteva ingrediente de bază de cămară. În plus, când îl facem acasă, avem libertatea de a experimenta arome și texturi care sunt greu de găsit în versiunile cumpărate din magazin, notează Today.
Cel mai important este să obținem textura potrivită. Este important să folosiți un termometru pentru bomboane, pentru a găti siropul de zahăr la exact 115 grade C. Acesta este cunoscut sub numele de stadiul de „minge moale”. Se numește așa deoarece, atunci când o cantitate mică de sirop de zahăr este pusă în apă rece, se formează o minge moale și flexibilă. Când scoateți mingea din apă, aceasta se va aplatiza ușor, dar își va păstra în continuare forma. Dacă siropul este prea fierbinte sau prea rece, bomboanele marshmallows nu se vor întări corect, așa că este foarte important să încălziți siropul la temperatura corectă.
Marshmallows de casă sunt perfecte pentru o ciocolată caldă. Desigur, le puteți rula în biscuiți graham zdrobiți sau le puteți acoperi cu caramel și nuci măcinate pentru un plus de aromă.
Dincolo de vanilie clasică, puteți infuza marshmallows cu arome precum menta, nucă de cocos sau chiar espresso. Adăugați colorant alimentar pentru un aspect mai interesant sau amestecați în pudră de cacao pentru bezele cu aromă de ciocolată. Extractele de citrice precum lămâia sau portocala adaugă savoare, în timp ce extractele de migdale sau alune oferă o aromă bogată. De asemenea, puteți stropi blaturile cu nucă de cocos prăjită, cacao sau bomboane zdrobite pentru un aer festiv.
Sfat: Marshmallows vor fi extrem de lipicioase înainte de a se întări complet, așa că asigurați-vă că vă acoperiți bine și generos tava cu un amestec de zahăr pudră și amidon de porumb înainte de a le transfera și a le lăsa să se întărească.
Ingrediente:
- 3 pachete (aproximativ 2½ linguri) gelatină fără aromă
- 1 cană cu apă rece, împărțită
- 1½ căni de zahăr granulat
- 1 ceașcă de sirop de porumb (sau de agave)
- Puțină sare
- 1 lingură extract de vanilie
- ½ ceașcă de zahăr pudră, plus mai mult pentru pudrat
- ½ ceașcă de amidon de porumb, plus mai mult pentru praf
- spray de gătit
Pregătirea
- Într-un castron mic, combinați zahărul pudră și amidonul de porumb. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și pudrați ușor cu aproximativ jumătate din amestecul de zahăr pudră.
- În vasul unui mixer turnați 1/2 cană de apă rece și stropiți gelatina pe deasupra. Lăsați să stea timp de 5 până la 10 minute, să se înmoaie.
- Între timp, într-o cratiță medie combinați 1/2 cană de apă rămasă, zahărul granulat, siropul de porumb și sarea. Se amestecă pentru a dizolva zahărul, apoi se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Utilizați un termometru pentru bomboane și gătiți până când amestecul ajunge la 115 grade C.
- Turnați încet siropul fierbinte în amestecul de gelatină în timp ce mixerul funcționează la viteză mică. Odată combinat, creșteți viteza și continuați să bateți timp de 10 până la 12 minute până când amestecul devine gros, pufos și alb. Adăugați extract de vanilie și amestecați încă 30 de secunde.
- Turnați amestecul de marshmallows în tava pregătită și întindeți uniform cu o spatulă de pulverizată cu spray de gătit, pentru a evita lipirea. Pudrați blatul cu amestecul de zahăr pudră rămas și lăsați să stea neacoperit la temperatura camerei timp de cel puțin 4 ore sau peste noapte.
- Odată ce se așează, scoateți marshmallows din tavă folosind hârtie de pergament. Folosiți un cuțit ascuțit sau un tăietor de pizza pentru a tăia în pătrățele, pudrând părțile laterale cu mai mult zahăr pudră și amidon de porumb pentru a preveni lipirea, dacă este necesar.
- Le puteți păstra într-un recipient ermetic la temperatura camerei timp de până la două săptămâni.