Cele mai sănătoase surse de proteine, vegetale sau de origine animală/Nu trebuie evitată carnea, ci trebuie aleasă mai cu grijă

Surse de proteine sănătoase Foto: Dreamstime

Despre carnea procesată și mezeluri se tot spune pe toate canalele de comunicare că trebuie evitată sau limitată. În exces, cauzează cancer și hipertensiune arterială. Însă dincolo de alimentele pe care trebuie să le evităm, haideți să vedem și ce variante avem. Nutriționiștii spun că există tipuri de carne excelente surse de proteine, sănătoase și fără grăsimi sau cu grăsimi nesaturate, bune pentru inimă, notează She finds.

Surse de proteine sănătoase, în viziunea unor nutriționiști.

  • Piept de pui
  • Piept de curcan
  • Halibutul negru
  • Somon
  • Crevetă
  • ouă
  • Tofu
  • Tempeh
  • Linte
  • Naut
  • Fasole neagră
  • Fasole
  • Quinoa
  • Brânză de vacă
  • iaurt grecesc
  • Edamame
  • Vită
  • Scoici
  • Pudră de proteine
  • Băuturi proteice
  • Semințe de cânepă
  • Semințe de chia
  • Seitan
  • Lapte de vacă
  • Migdale

După cum remarcă nutriționista Nichole Andrews în videoclipurile sale, cheia unei diete care previne cancerul este alegerea alimentelor integrale în locul celor procesate. Și, deși nu trebuie să devenim vegetarieni, cu cât mai multe alimente vegetale consumăm cu atât mai bine este pentru sănătatea noastră.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *