Deși nucile sunt bogate în calorii și grăsimi, nu ar trebui să le eviți atunci când vrei să slăbești. Studiile au arătat că persoanele care includ nuci în alimentația lor beneficiază de îmbunătățiri semnificative ale sănătății metabolice. Mai mult, o analiză a constatat că persoanele care consumă frecvent nuci au o creștere mai mică în greutate și un risc redus de obezitate, conform Eating Well.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Bianca Tamburello, nutriționist dietetician la Fresh Communications, explică: „Nucile sunt o alegere excelentă pentru slăbit pentru că sunt pline de grăsimi sănătoase, care cresc sațietatea, precum și de proteine și fibre care te ajută să te simți plin”. Ea adaugă totuși: „Nucile sunt bogate în nutrienți și conțin o cantitate bună de calorii per porție, dar asta nu înseamnă că trebuie să le eviți. Fii atent la cantitate și urmărește să mănânci una până la două porții pe zi”.
Toate nucile sunt alimente valoroase, perfect ambalate de natură, fiecare cu propriile beneficii pentru sănătate. Însă, când vine vorba de slăbit, migdalele par să fie cea mai bună alegere. Iată de ce.
Beneficiile migdalelor pentru pierderea în greutate
Dacă ești în căutarea unei gustări care să-ți îmbunătățească sănătatea și să te ajute să slăbești, migdalele sunt opțiunea ideală. Acestea îți oferă nutrienți de calitate, care pot contribui la atingerea obiectivelor tale de slăbit.
Bogate în fibre
„Fibrele sunt un nutrient important în majoritatea dietelor, mai ales având în vedere că, în medie, un american consumă doar jumătate din cantitatea zilnic recomandată”, spune Samantha MacLeod, nutriționist dietetician la Fresh Communications. „Dacă încerci să slăbești, fibrele sunt esențiale pentru că te ajută să rămâi plin și satisfăcut mai mult timp”. Aproximativ 56 g de migdale conțin peste 7 grame de fibre. În plus, s-a demonstrat că alimentele bogate în fibre, precum migdalele, pot reduce moleculele inflamatorii din organism, cum ar fi interleukina-6 (IL-6) și factorul de necroză tumorală (TNF).
Alimentele bogate în fibre, precum migdalele, sunt asociate cu un metabolism îmbunătățit, un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și diabet de tip 2, o digestie mai bună și chiar un risc mai mic de cancer de colon.
Proprietăți antiinflamatoare puternice
Migdalele sunt bogate în compuși vegetali cu proprietăți antiinflamatoare, cum ar fi flavonoidele, polifenolii și proantocianidinele. Cercetările au arătat că migdalele, în special coaja lor, pot avea chiar mai mulți antioxidanți decât se credea inițial. Alimentele cu beneficii antiinflamatoare, cum sunt migdalele, susțin pierderea în greutate, având în vedere că inflamația cronică poate favoriza creșterea în greutate și riscul de afecțiuni metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2 și rezistența la insulină.
De asemenea, s-a observat că migdalele pot contribui la echilibrarea microbiomului intestinal, reducând inflamația. MacLeod remarcă și faptul că fibrele din nuci pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce contribuie la reducerea inflamației.
Sursă excelentă de proteine
Organismul tău are nevoie de proteine pentru a-și menține și reface oasele, mușchii, celulele și țesuturile. Tamburello avertizează că restricțiile alimentare excesive, o greșeală frecventă în curele de slăbire, pot duce la mâncatul excesiv mai târziu. Alimentele bogate în proteine încetinesc digestia și te mențin sătul.
În plus, proteinele sunt esențiale pentru menținerea masei musculare. Aceasta este un țesut activ metabolic care ajută la creșterea ratei metabolice bazale (BMR) – numărul de calorii de care are nevoie corpul tău pentru funcțiile de bază. Un BMR mai mare înseamnă arderea mai multor calorii. Două uncii de migdale oferă peste 12 grame de proteine, făcându-le o alegere excelentă pentru menținerea masei musculare.
Alte nuci benefice pentru slăbit
Deși migdalele sunt o alegere excelentă, orice altă nucă poate să-ți fie de ajutor dacă vrei să slăbești. Dacă îți place mai mult un alt tip de nucă, o poți consuma în locul migdalelor. Iată și alte variante bune:

-
Caju: Studiile, deși mai puține la număr, arată că cei care consumă caju pot avea o compoziție corporală mai sănătoasă, cu mai multă masă musculară și mai puțină masă grasă, plus un nivel redus de inflamație în vasele de sânge.
-
Nucile: Acestea au fost asociate constant cu îmbunătățirea sănătății microbiomului, datorită conținutului ridicat de polifenoli și fibre, care ajută la producția de acizi grași cu lanț scurt – importanți pentru sănătatea generală și pentru susținerea eforturilor de slăbire.
-
Fisticul: Un studiu a constatat că participanții care au consumat zilnic fistic au avut o reducere a circumferinței taliei și o tensiune arterială mai bună. De asemenea, aceștia au prezentat niveluri mai mari de antioxidanți în sânge, cum ar fi luteina și betacarotenul.