Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului/Anumite carențe din organism pot fi cauza pierderii podoabei capilare

Cum să previi căderea părului Sursa foto: Pexels

Există un proces “natural” de cădere a părului. Însă unele persoane și-l pierd într-un mod accelerat, ca urmare a unor afecțiuni medicale precum diabetul, stresul, tulburările autoimune, lipsa somnului și deficiențe de vitamine. Totuși, specialiștii susțin că există câteva modificări pe care le poți face în dietă, care te-ar putea ajuta să previi căderea părului, sau chiar să o oprești.

Spanacul te-ar putea ajuta să previi căderea părului

Una dintre cauzele căderii părului ar putea fi carența mare de fier și nivelul scăzut de vitamina D din corp. În astfel de situații, spanacul poate fi un aliat. Spanacul este o sursă excelentă de fier și vitamina C care ajută, de asemenea, organismul să absoarbă fierul. O salată de spanac, cu ciuperci sau ouă fierte tari, ambele bogate în vitamina D, ar putea ajuta foarte mult la reducerea căderii părului.

Alimentele bogate în cupru și zinc

Corpul tău are nevoie doar de o cantitate mică de cupru pentru a rămâne sănătos. Cu toate acestea, este esențial să îți ajuți corpul să funcționeze corect și aceasta include și o creștere sănătoasă a părului. Dacă ai suficient cupru în corp, asta va ajuta la prevenirea căderii părului și va ajuta firul de păr să devină mai gros. Zincul este, de asemenea, extrem de important pentru sănătatea părului, deoarece ajută la regenerarea acestuia.

Stridiile sunt foarte bogate în zinc, la fel ca și semințele de susan negru, care sunt folosite în Asia ca tratament pentru căderea părului. Alte alimente bogate în zinc sunt spanacul, ouăle, nucile, mazărea verde, năutul, semințele de floarea soarelui, fulgii de ovăz și germeni de grâu.

Somonul stimulează creșterea părului

Părul are nevoie să mănânci proteine în fiecare zi, astfel fiind stimulată regenerarea lui. De asemenea, proteinele ajută firul de păr să fie mai sănătos și mai puternic. Părul are nevoie de proteine ​​pentru a produce cheratina, una dintre componentele sale. Somonul este sursă de o proteine dar și de vitamine și acizi grași omega-3 și este eficient în stimularea creșterii părului.

Betacarotenul previne uscarea părului

Betacarotenul stimulează glandele situate pe scalp pentru a produce sebum, un fluid uleios esențial pentru un păr sănătos. Practic, betacarotenul previne uscarea părului. Betacarotenul se găsește în toate legumele și fructele de culoare portocalie. Acestea sunt dovleacul, morcovii, mango, cartofii dulci și pepenii.

Mierea ar putea preveni rărirea părului

Aplicată local, mierea ar putea preveni rărirea părului. Au fost efectuate studii pe pacienți care sufereau de o afecțiune care includea mâncărime, descuamare și căderea părului. Participanții au fost rugați să aplice, pe scalp, un amestec format din 90% miere și 10% apă, la fiecare două zile, timp de o lună. La finalul studiului, toți au raportat că au observat o reducere semnificativă a căderii părului.

Scorțișoara ajută foliculii părului

Pe lângă mirosul ei care ne amintește de sărbătorile de iarnă, scorțișoara ajută și la îmbunătățirea circulației sanguine. Astfel, contribuie la transportarea nutrienților și oxigenului către foliculii de păr. Pentru reducerea căderii părului și pentru un păr cu aspect sănătos, puteți pune acest condiment parfumat în cafea, pe pâine prăjită, în clătite și orice alte preparate sau gustări la care credeți că ar merge, pentru a ajuta la prevenirea căderii părului.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *