Când facem repede o omletă, ne gândim cu ce o asezonăm și ce mai punem lângă. De această dată, omleta e ca la mama acasă (cu slăninuță de Mangalița, fără colesterol), iar lângă ea am așezat o farfurie de gusturi mediteraneene și tradiționale: roșii carpaccio și brânză de burduf.
Pentru omletă batem 3 ouă. Tăiem o bucățică de slană în feliuțe subțiri și le tragem în tigaia încinsă. Adăugăm ouăle bătute și cu o paletă împingem marginile spre interior ca lichidul de ou să se răspândească și să ocupe toate cotloanele tigăii.
Când oul este închegat, cu aceeași paletă rulăm omleta și o întoarcem pe ambele părți, să se rumenească și să fie gătită în interior.
Tăiem în felii subțiri roșiile, le întindem pe farfurie, în cerc, lăsând spațiu în mijloc. Presărăm sare, busuioc și punem puțin ulei de măsline extravirgin. În mijloc tăiem și așezăm o felie de brânză de burduf.
Merge și o țâră de pită (pâine) caldă sau prăjită, unsă cu puțin unt.