Carnea de curcan, bună dacă vrei să slăbești/Dacă e procesată nu mai are același efect/Alte beneficii și riscuri, explicate de nutriționiști

Carnea de curcan poate fi bună pentru slăbit Foto: Dreamstime

Alimentele cu conținut scăzut de calorii și bogate în proteine ​​pot reduce riscul de boli de inimă și pot ajuta la pierderea în greutate. Carnea de curcan, care se consumă în mod special de Ziua Recunoștinței de către americani, pare să fie una dintre cele mai sănătoase feluri de mâncare. Conține o proteină de înaltă calitate, care oferă din abundență vitamine și minerale. Totuși, există și unele riscuri, arată Today.

Beneficii ale consumului de carne de curcan

Conținutul ridicat de proteine ​​din curcan îi dă o valoare biologică ridicată, deoarece conține toți aminoacizii necesari sănătății umane. Proteinele de calitate pot ajuta la sănătatea oaselor și a mușchilor, ceea ce poate fi deosebit de benefic pe măsură ce îmbătrânim. Studiile indică faptul că dublarea proteinelor în etapele ulterioare ale vieții poate ajuta la construirea și conservarea mușchilor.

Proteinele din curcan în special au aceste multe beneficii:

Pierdere în greutate

Studiile arată că consumul de carne de pasăre poate ajuta la pierderea în greutate și la gestionarea greutății datorită conținutului ridicat de proteine, care te ajută să te simți plin.

Managementul diabetului

Proteina din curcan poate juca un rol în controlul zahărului din sânge, conform unui studiu randomizat din 2023 care a constatat că atât dietele bogate în proteine, cât și dietele normale au ajutat persoanele cu diabet de tip 2.

Risc redus de boli de inima

Schimbarea cărnii roșii cu surse de proteine ​​mai sănătoase a contribuit la scăderea riscului de boli de inimă cu 19%, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Circulation. Și studiile arată că taurina, un nutrient găsit în carnea de curcan închisă la culoare, s-a dovedit că ajută la reducerea riscului de boli de inimă.

Risc redus de anumite tipuri de cancer

Consumul de carne de pasăre în loc de carne roșie poate reduce riscul de cancer de sân, potrivit unui alt studiu. De asemenea, curcanul are un conținut ridicat de seleniu, un oligoelement asociat cu riscuri mai mici pentru unele tipuri de cancer.

Bun pentru mediu

Păsările de curte ar putea fi mai bune pentru planetă decât alte proteine ​​de origine animală, potrivit unui nou studiu.

Informații nutriționale pentru curcan:

O porție de 85 g de curcan prăjit (carne și piele) are:

  • 161 de calorii
  • 24,3 grame de proteine
  • 6,28 grame de grăsime
  • 8,1 grame niacină
  • 1 miligram fier
  • 2,1 miligrame de zinc
  • 25,3 miligrame de seleniu

Carne albă vs. curcan cu carne închisă la culoare

Curcanul conține două componente principale: carne mai tare și carne mai fragedă.

Ambele versiuni de carne de curcan conțin vitamine B, fier, colină și proteine, dar există mici variații în compoziția lor de macronutrienți.

Carne de curcan mai tare și închisă la culoare conține mult mai multe grăsimi decât carnea de curcan albă (cuprinzând cantități limitate de grăsimi saturate, grăsimile predominante fiind mononesaturate și polinesaturate). Pielea are cea mai multă grăsime.

Carnea mai tare tinde, de asemenea, să adauge mai multă umiditate procesului de gătit decât carnea albă.

Carnea albă de curcan are mai puține calorii și puțin mai multe proteine, mai ales în pieptul de curcan.

De asemenea, sursele de proteine ​​din carnea albă au lipsă de umiditate din cauza lipsei de grăsime.

Riscuri pentru curcan: nitrați și salmonella

Modul în care este preparat curcanul și forma în care se prezintă sunt cele mai importante dezavantaje ale sale. De exemplu, carnea procesată de curcan poate conține cantități mari de sodiu și conservanți, cum ar fi nitrații. Cu cât produsul de curcan este mai procesat, cu atât ar putea avea o densitate mai mică de nutrienți. În plus, prin prăjire cărnii pot crește componentele legate de anumite tipuri de cancer și riscul de boli cardiovasculare.

De asemenea, curcanul crud prezintă riscul de apariție a salmonelei și a altor germeni. Manipularea sau prepararea curcanului crud în condiții nesigure vă poate îmbolnăvi. Depozitarea, dezghețarea, gătitul și servirea curcanului în conformitate cu regulile de siguranță alimentară va ajuta la reducerea riscului de îmbolnăvire. Când gătiți curcan și alte păsări de curte, gătirea la cel puțin 75 de grade Celsius servirea imediată va ajuta la reducerea acestui risc.

Carnea de curcan chiar produce somnolență?

Ideea că preparatele cu carne de curcan vă poate face somnoros este legată de triptofan, un aminoacid din curcan. Cu toate acestea, experții notează că acesta este un mit. Multe alimente conțin triptofan, iar somnolența pe care o experimentați este cel mai probabil să fie cauzată de carbohidrați sau alcool care pot fi consumați alături de carne. De asemenea, după o masă copioasă, e firesc să ne simțim fără energie, deoarece organismul consumă energia pentru digestie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *