Carne provenită din țările est-europene, în special din România și Ungaria, era vândută pe piața italiană, fiind prezentată clienților ca fiind italiană și protejată de marca de calitate IGP/ Carabinierii investighează cinci persoane

carne de miel foto: Facebook/Ferma Catean

Carne provenită din țările est-europene, în special din România și Ungaria, era vândută pe piața italiană, fiind prezentată clienților ca fiind italiană și protejată de marca de calitate IGP, acuză carabinieri din cadrul Unității Operative pentru Protecția Agroalimentară din Roma, în urma unei anchete desfășurate sub coordonarea Parchetului din Frosinone, potrivit Rador Radio România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Cinci persoane sunt acuzate, sub diverse capete de acuzare, de fraudă comercială, falsificare și trafic de substanțe periculoase. Anchetele preliminare împotriva lor au fost încheiate sâmbătă.

Carnea în cauză, era în special, de origine ovină. Ancheta efectuată de Carabinieri din cadrul Secției de Siguranță Agroalimentară a început cu mai multe anomalii descoperite în timpul unei serii de inspecții efectuate la ordinul Ministerului Agriculturii, unde a fost înființată o cameră de control pentru coordonarea operațiunilor.

Carabinierii au descoperit că un abator aparținând unei companii din zona Frosinone sacrificase sute de oi de origine străină și apoi le comercializase către consumatori sub denumirea de „abbacchio romano IGP” (miel foarte tânar din zona Romei). În urma anchetei, au fost confiscate aproximativ 2 tone de carne.

Potrivit carabinierilor, frauda a fost facilitată și de deficiențe în controalele sanitare, pe care unii medici veterinari nu le-au efectuat, în special în cazul transporturilor de carne străină importată pentru sacrificare. Cinci persoane sunt acuzate de fraudă comercială, falsificare de documente și trafic de substanțe periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *