Au migdalele prebiotice? Un nutriționist explică de ce migdalele ajută digestia și cum susțin buna funcționare a inimii

Migdalele contin prebiotice si sustin sanatatea intestinala si inima Sursa fotoȘ Pexels

Când vine vorba despre sănătatea intestinului, migdalele pot fi alegerea perfectă, deoarece sunt bogate în nutrienți care pot stimula digestia, potrivit healthshots.com.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Migdalele sunt o sursă importantă de proteine și conțin prebiotice, care hrănesc bacteriile benefice din intestin. Adăugând midgale în meniul tău îți ajuți sistemul digestiv să funcționeze optim și să se mențină sănătos.

Sunt migdalele chiar atât de bune pentru sănătatea intestinului?

Migdalele sunt un aliment sănătos care poate îmbunătăți flora intestinală. Iată cum ajută:

  • Creșterea diversității bacteriene: Migdalele contribuie la un dezvoltarea și menținerea unui microbiom intestinal mai sănătos și mai divers.
  • Stimularea bacteriilor benefice: „Anumite bacterii, precum Bifidobacterium, Lactobacillus și Roseburia, sunt , benefice (probiotice) iar elese dezvoltă bine atunci când consumi migdale”, spune Ritika Samaddar, expert în nutriție și șefa departamentului de dietetică la Max Healthcare.
  • Creșterea acizilor grași cu lanț scurt (SCFA): Migdalele ajută la producerea acestor compuși esențiali care susțin mucoasa intestinală, reduc inflamația și promovează sănătatea metabolică.
  • De asemenea, migdalele sunt o sursă bună de nutrienți importanți, precum fibre alimentare, polifenoli și carbohidrați nedigerabili (de exemplu, oligozaharide). Aceste elemente lucrează împreună pentru a susține creșterea bacteriilor intestinale benefice, care la rândul lor produc acizi grași cu lanț scurt (SCFA) ce mențin sănătatea intestinului.

Migdalele pot îmbunătăți sănătatea inimii?

Da, migdalele sunt benefice atât pentru intestin, cât și pentru inimă, contribuind la starea generală de bine.

Ele pot contribui la reducerea colesterolului „rău” LDL și scad tensiunea arterială.

De asemenea, consumul de migdale ajută și la reglarea microbiomul intestinal. „Migdalele stimulează bacteriile benefice și producția de SCFA, în special butiratul, care contribuie la reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției metabolice”, explică nutriționistul.

Specialistul subliniază importanța migdalelor pentru menținerea unui intestin sănătos, ceea ce, la rândul său, sprijină bunăstarea fizică și mentală. Un intestin echilibrat este esențial pentru prevenirea bolilor și menținerea, cât mai mult, pe durata vieții, a unei bune sănătăți mentale.

Gustări prietenoase cu inima

  • O mână de migdale este o gustare excelentă pentru inimă.
  • Migdalele acționează ca prebiotice, crescând nivelul bacteriilor benefice și producând compuși precum butiratul, care ajută la reducerea inflamației.
  • Consumul zilnic de migdale contribuie la menținerea unui intestin sănătos, iar un intestin echilibrat este important pentru reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății metabolice — motiv pentru care migdalele sunt recunoscute ca benefice pentru inimă.

Au migdalele prebiotice?

Iată ce părți din migdale le ajută să acționeze ca prebiotice:

  • Fibre alimentare: O porție de 28 g de migdale conține aproximativ 3,5 g de fibre, conform revistei Nutrients. Aceste fibre sprijină digestia și mențin sănătatea intestinală.
  • Polifenoli: „Acești compuși ajută la creșterea bacteriilor benefice și influențează microbiomul, oferind efecte antioxidante și antimicrobiene”, explică expertul.
  • Oligozaharide: Acești carbohidrați nu sunt digerabili, dar hrănesc bacteriile benefice din intestin și le ajută să se dezvolte.

Ce nutrienți conțin migdalele?

Migdalele sunt bogate în nutrienți și susțin sănătatea intestinului:

  • Proteine: Aproximativ șase grame de proteine per porție (28 g), cee ace le recomandă drept o sursă bună de proteine vegetale.
  • Grăsimi sănătoase: „Conțin 13 g de grăsimi nesaturate sănătoase”, explică nutriționistul.
  • Nutrienți esențiali: O porție oferă magneziu (18% din necesarul zilnic), potasiu (4%) și vitamina E (50%), conform Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Care este cel mai bun mod de a consuma migdale?

Integrarea migdalelor în dieta zilnică este ușoară și gustoasă și poate fi realizată în multe moduri:

  • Gustare: Consumă-le între mese, crude sau prăjite.
  • Mic dejun: „Le poți adăuga în cerealele de dimineață sau în iaurt”, recomandă expertul.
  • Adăugate în rețete: Adaugă migdale în mâncăruri asiatice, salate sau produse de patiserie, pentru un plus de nutrienți și o consistență crocantă a preparatului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *