Ardei umpluți altfel/Fără carne, dar cu ingrediente bogate în nutrienți

Ardei umpluți altfel Sursa foto: Half Plate

Ne-am obișnuit cu ardeii umpluți preparați ca întotdeauna, cu aceeași compoziție asemănătoare cu a sarmalelor. Fie că sunt făcuți ca „supă de ardei umpluți”, așa cum se găsesc în meniul unor restaurante, fie că sunt precum sarmalele, fierți în apă, ardeii umpluți sunt un preparat cunoscut în bucătăria românească. Dar cu puțină imaginație, chiar și această rețetă tradițională poate fi îmbunătățită. Fără carne, dar cu brânză și cum multă imaginație, iată o rețetă de ardei umpluți altfel, propusă de Half Plate.

Așadar, avem nevoie de:

3 ardei grași de culori asortate, spălați

½ cană (125 ml) de sos marinara sau preparat în casă: sos de roșii, ulei de măsline, oregano, sare și piper (vezi aici cum să-l prepari)

½ cană (125 ml) baby spanac proaspăt, clătit

½ cană (125 ml) brânză mozzarella mărunțită

¼ cană (60 ml) brânză ricotta

1 borcan mic de inimi de anghinare marinate sau aproximativ 8 bucăți mici feliate

¼ cană (60ml) de măsline negre

Instrucțiuni

Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Tapetați un vas de copt de 22 x 30 cm cu hârtie pergament. Așezați ardeii cu partea în jos și tăiați pe mijloc, creând două cupe din fiecare ardei. Îndepărtați cu grijă tulpina de pe jumătatea superioară și așezați toate cupele de ardei pe hârtia de copt din tavă.

Se așază în straturi sosul marinara, spanacul proaspăt pentru copii, mozzarella, ricotta, inimile de anghinare și măslinele.

Se coc timp de 15-20 de minute sau până când ardeii sunt bine fierți.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Half Plate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *