Aproape 1.100 de persoane au participat la cursurile de ajutor de bucătar și bucătar organizate de ANOFM în primele șapte luni

Un număr de 712 persoane au participat, în primele șapte luni, la cursurile de formare profesională pentru meseria de ajutor de bucătar, organizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), transmite Agerpres. Alte 362 de persoane au urmat cursuri de bucătar.

Numărul total al persoanelor care au participat la toate cursurile oferite a fost de 12.787, arată datele centralizate de instituție. Dintre acestea, 11.441 sunt șomeri, iar 836 de persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

De asemenea, 313 persoane beneficiază de servicii gratuite, altele decât șomerii, în timp ce alte 197 de persoane au beneficiat de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

În perioada de referință au fost organizate 698 de programe de formare profesională gratuite, dintre care 404 programe de calificare/recalificare, 186 de programe de inițiere, perfecționare sau specializare, precum și 108 programe de competențe cheie/transversale.

Cei mai mulți participanți au fost din categoria de vârstă „peste 45 de ani” (5.352 persoane), urmați de cei între 35 și 45 de ani (3.060), între 30 și 35 de ani (1.180), sub 25 de ani (1.043) și între 25 și 30 de ani (806).

În același timp, 55% din totalul cursanților au studii profesionale, liceale sau postliceale, 22,44% au studii gimnaziale, 13,10% au studii superioare, iar 9,46% au mai puțin de opt clase.

Principalele meserii sau ocupații, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru șomeri, în primele șase luni ale anului 2024, sunt:

  • referent resurse umane (911 persoane),
  • agent de securitate (802),
  • operator introducere, prelucrare, validare date (745),
  • lucrător comercial (743),
  • ajutor de bucătar (712),
  • competență antreprenorială (585),
  • îngrijitor spații verzi (527),
  • competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere (526),
  • competențe de comunicare în limba română (524),
  • bucătar (362).

Citește și: Nevoie acută de ajutoare de bucătari în România: 900 de posturi disponibile la nivel național / Unul dintre puținele cursuri în domeniu, închis din cauza lipsei cererii

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *