Amenzi de 20.000 de lei şi o unitate de panificaţie închisă în urma unor controale ale Direcției Sanitar Veterinare Vaslui

ansvsa Sursa foto: Danut Palea ANSVSA

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui au închis, miercuri, o unitate de panificaţie şi au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei în urma neregulilor depistate cu ocazia unor acţiuni de control, transmite Agerpres.

“În ultima săptămână s-au verificat cinci unităţi panificaţie şi specialităţi panificaţie, iar în data de 9 aprilie, în cursul derulării acţiunilor de control programate pentru această săptămâna, o echipă de control a DSVSA Vaslui condusă de directorul executiv, a identificat două unităţi de panificaţie în care activitatea nu se desfăşura conform normativelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, cu nereguli grave de igienă şi producţie, aspecte care au dus la aplicarea a doua amenzi contravenţionale în conformitate cu HG 984/2005 cu modificările şi completările în vigoare, în valoare de 20 000 lei şi la oprirea imediată a producţiei la una dintre unităţi şi suspendarea activităţii până la remedierea tuturor deficienţelor identificate”, precizează un comunicat de presă transmis de DSVSA Vaslui.

La unitatea închisă temporar de inspectorii sanitari, în zona de producţie a preparatelor de panificaţie s-au găsit paleţi neigienizaţi şi lăzi cu pâine atât ambalată, cât şi neambalată, direct pe paviment, maşinile pentru feliat pâinea nu era curăţată, având depuneri de materii organice, iar echipamentele de lucru nu erau curăţate şi igienizate corespunzător, rastelele prezentând depuneri consistente de materii organice, praf, reziduuri de amidon şi straturi suprapuse de aluat uscat.

Totodată, spaţiile de depozitare şi producţie nu erau igienizate, rastelele utilizate la depozitarea tăvilor fierbinţi la scoaterea din cuptor prezentau un grad avansat de rugină şi depuneri consistente de aluat stratificat, dospitorul şi malaxorul aveau elemente ruginite şi resturi de aluat, fiind neigienizate, iar tăvile folosite pentru coacere erau confecţionate din tablă de aluminiu, arse, cu urme de aluat copt şi depuneri consistente de grăsimi.

În această perioadă, reprezentanţii DSVSA Vaslui au intensificat acţiunile de control în unităţile de alimentaţie publică din judeţ şi au anunţat că vor continua astfel de verificări în contextul apropierii sărbătorilor pascale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *